Naučili smo da je Novak prvi, ali na ovoj listi smo morali da ga tražimo! Ispred njega su teniseri za koje nikad niste čuli

13.04.2022

14:15

0

Autor: 24sedam

Đoković se nalazi na 172. mestu po prihodima od 1. jauara, prethodnu godinu završio na prvom mestu

Naučili smo da je Novak prvi, ali na ovoj listi smo morali da ga tražimo! Ispred njega su teniseri za koje nikad niste čuli
novak đoković foto sivački (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Dugo nije bilo Novaka Đokovića na turnirima, od 1. januara na ovamo odigrao je tek četiri meča...

To se logično odrazilo i na njegovu zaradu od turnira. Na listi koju je objavio specijalizovani sajt "Protennislive" najbolji srpski i svetski teniser nalazi se tek na 172. mestu po zaradi od turnira.

printscreen/protennislive
 

Prošlu godinu je, podsetimo, završio kao ubedljivo prvi sa nešto više od 9 miliona dolara, a do danas je od 1. januara inkasirao svega 76.570 američkih novčanica.

Ispred našeg asa se nalaze igrači za koje vrlo verovatno nikada niste čuli, dok listu prevoe dva Španca - Rafael Nadal sa 3,1 miliona dolara i Karlos Alkaraz sa nešto više od 2 miliona.

Treći je Danil Medvedev, koji je na tridesetak hiljada od dva miliona, a na četvrtom Tejlor Fric sa 1,9 miliona dolara.

printscreen/protennislive
 

Najbolje rangirani Srbin (21) je Miomir Kecmanović sa blizu 700.000, a sledeći naš igrač na listi je Dušan Lajović (42. sa 367 hiljada dolara).

Trenutno je stanje takvo, ali biće još tenisa i tenisa ove sezone. Samo da Novak pronađe svoju igru, biće sve kako smo navikli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike