Đoković o skandaloznom postupku Zvereva: Nisam za diskvalifikaciju, priznao je grešku, i mi smo od krvi i mesa!

23.02.2022

18:43

0

Prvi reket sveta ne podržava postupak nemačkog igrača, ali ima donekle razumevanja

Đoković o skandaloznom postupku Zvereva: Nisam za diskvalifikaciju, priznao je grešku, i mi smo od krvi i mesa!
tuca - Copyright Profimedia

Novak Đoković je bez većih problema uspeo da se plasira u četvrtfinale Dubaija, ali novinare je najviše zanimalo kakav je njegov stav po pitanju izbacivanja Aleksandra Zvereva sa turnira u Akapulku zbog nemilih scena sa njegovog meča.

- Video sam video iz Akapulka, čuo sam i Sašinu izjavu, on shvata da je to bila greška. Razmem frustraciju ponekad na terenu, osetite to u žaru borbe, mnoge stvari vam tada prolaze kroz glavu. I ja sam često pravio greške u prošlosti, gde sam imao tenziju na terenu. Razumem kroz šta prolazi, ali ne slažem se sa njegovim akcijama. Reči su to objasnile, rekao je da njegove akcije nisu bile prigodne. Diskvalifikacija nije bila stroga kazna, bila je ispravna u takvoj situaciji. Naravno da je strašno za igrača da bude diskvalifikovan, pre godinu i po dana sam imao nešto slično kada sam diskvalifkovan sa Grend slema zato što sam slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom. To je greška i moram da je prihvatim. Nadam se da će razmisliti o tome, da neće dopustiti da se to ponovi, da će tome prići zrelije u budućnosti - kazao je Đoković.

Prvi reket sveta ipak ističe da nije za diskvalifikaciju igrača, jer su i teniseri ljudi od krvi i mesa.

- Pogledajte, siguran sam da će ATP i zvaničnici pregledati video, pričati sa sudijom, uzeti vreme da odluče šta žele. Nikada neću podsticati ATP na diskvalifikaciju ili novčano kažnjavanje igrača, nisam u poziciji da to uradim, zašto bih to radio? Slažem se sa onim što je Saša rekao, da je napravio grešku, da nije bilo pogodno ponašanje, da je otišao predaleko. Podržavam takvu izjavu, svi smo mi ljudska bića, pravimo greške. Ne bih se složio sa njim da je on jedini koji je to uradio to do sada, bilo je mnogo drugih primera igrača koji su udarali reketom od stolicu sudije. Dešavalo se, bacali su flašice, torbe, druge stvari, izgovrali su loše reči. Rekli ste mi da je Saša jedini bio toliko agresivan, ali to nije slučaj - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike