Novaku se u Italiji sprema australijski scenario! Sve je veći pritisak da se Đokoviću zabrani dolazak u Rim!

23.02.2022

17:06

0

Autor: 24sedam

Teška situacija za srpskog asa ukoliko odluči da igra u „večnom gradu“

Novaku se u Italiji sprema australijski scenario! Sve je veći pritisak da se Đokoviću zabrani dolazak u Rim!
profimedia-0664044110 - Copyright Profimedia

Dok se najbolji teniser sveta Novak Đoković u Dubaiju bori za prvi trofej u sezoni, Italijani se gotovo na dnevnom nivou bave njegovim potencijalnim dolaskom u Rim.

Buru je pre nekoliko dana podigla zvaničnica tamnošnjeg ministarstva sporta Valentina Vezali, koja je rekla kako je Novak dobrodošao na Otvoreno prvenstvo Italije, iako nije vakcinisan.

Ipak, radost za sve Noletove navijače kratko je trajala, jer je ubrzo stigao odgovor iz italijanskog ministarva zdravlja, čiji je zvaničnik Andrea Kosta istakao da pravila koja postoje moraju da se poštuju i da je on izričito protiv Đokovićevog dolaska u Rim.

Da situacija po prvog reketa planete bude još teža „pobrinuo se“ i predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago, koji smatra da ne bi bilo u redu da se Srbinu dozvoli učešće na rimskom Mastersu.

- To apsolutno ne bi bilo u redu. Sve i da se tušira u kamperu, a jede i spava u improvizovanim situacijama, poslala bi se potpuno pogrešna poruka – kazao je Malago i dodao:

- Svakodnevno dobivam desetine mejlova od roditelja koji su besni jer njihova deca nemaju zelenu propusnicu i ne mogu da se bave sportom. Objasnite mi zbog čega bi mogao šampion koji se nalazi u istoj situaciji – rekao je Đovani Malago.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike