Legenda Partizana pamti i opominje! Nikako nemojte da potcenite Spartu (VIDEO)

23.02.2022

18:18

0

Autor: 24sedam

U prvom meču bilo je 1:0 za crno-bele

Legenda Partizana pamti i opominje! Nikako nemojte da potcenite Spartu (VIDEO)
1200x750-blanko-243 - Copyright FK Partizan

Posle 1:0 u Pragu, fudbaleri Partizana imaju šansu da se plasiraju u osminu finala Lige konferencija. A da li će prednost biti sačuvana i da li će ekipa Aleksandra Stanojevića ići dalje, ostaje da se vidi. O revanšu u Humskoj za klupski sajt je govorio i legendarni Ivan Ćurković.

Nekadašnji golman je pre 56 godina takođe imao za rivala ekipu Sparte, mada je sedeo na klupi.

- Treba reći da je tada Sparta bila izuzetno dobar i veoma snažan klub. Oni su imali reference za to o čemu govorim. Sve istočne zemlje su tada imale veliku zimsku pauzu i onda smo mi tada išli u Južnu Ameriku i tamo su bili vrlo značajni i jaki turniri u fudbalu gde smo mi igrali, a igrala je i Sparta i vrlo često su bili prvi. Tu su bili prvaci Južne Amerike, ti veliki klubovi, ali i evropski iz istočnih zemalja i to je bila najveća referenca Sparte u to vreme. Oni su tamo pobeđivali i bili su izuzetno dobri,  mi smo to znali i kada smo išli na tu prvu utakmicu, mislim da je to bio mart negde '66. godine - kazao je Ćurković, a onda se prisetio i revanša u Humskoj.

- Ne treba nikada potceniti protivnika što je bio slučaj sa Spartom, jer smo imali taj rezultat od 4:1 i pobedu, to je davalo samopouzdanje koje je bilo malo i preterano, tako da su oni došli ovde sigurni da će proći dalje. Mi smo pokušali, nije to bila nikakva specijalna priprema za tu utakmicu, nego nam je jednostavno krenulo, jedan od naših legendi Hasanagić je dao tri gola, a čak je i tamo dao prvi gol, tako da vraćam se na ovo što nas čeka sutra...

Ne treba potceniti protivnika, taj rezultat je sjajan koji smo napravili u Pragu, ali moramo voditi računa da budemo ozbiljni, da priđemo apsolutno toj utakmici kako treba, ja tu naravno imam poverenja i u fudbalere, ali najviše u Stanojevića koji će ih sigurno pripremiti. I ovo što sam rekao malopre, treba da znamo da se još nismo kvalifikovali, treba pobediti Spartu i ovde, tako da bi to bio kompletan doživljaj.

Iskoristio je i priliku da da savet i mnogo mlađem Aleksandru Popoviću.

- Naši mladi golmani su sjajni, ne mogu da tražim greške, oni ih i ne prave, to je veoma važno za samopouzdanje i očigledno je da se oni dobro pripremaju. I jedan i drugi su izuzetni. Mladi Popović kao po običaju neće primiti gol, imam poverenje u njega i u tim, tako da verujem da ćemo dobro i uspešno završiti ovaj ciklus i ovu utakmicu kvalifikacija.

Poziv navijačima, naravno, oni su nam onaj faktor koji je ponekad vrlo presudan. Videli smo poslednji put, došli su u velikom broju protiv Radničkog iz Kragujevca, pa se nadam se će i ovoga puta biti stadion ispunjen. Mislim da će biti jedan lep spektakl, dobra utakmica i kvalifikacija Partizana za dalje uspehe - zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike