Novak postaje igračka moćnika! Srbin nije dobrodošao u Rim - ovom košmaru nema kraja!

18.02.2022

15:36

0

Autor: 24sedam

Nastavlja se igranka oko najboljeg tenisera sveta

Novak postaje igračka moćnika! Srbin nije dobrodošao u Rim - ovom košmaru nema kraja!
profimedia-0652730782 - Copyright Profimedia

Kakav ružan deža-vi je sačekao u petak najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Slično kao i pred Australijan open, Noletu je stigla otvorena pozivnica za turnir u Rimu, a samo dan posle toga iz Italije dolazi glas da prvom reketu planete, u trenutnoj situaciji, nije mesto na tom takmičenju.

Podsetimo, zvaničnica iz ministarstva za sport italijanske vlade Valentina Vecali u četvrtak je izjavila da Novak, ukoliko to želi, može da učestvuje na turniru u Rimu, pošto su tamnošnji zdravstveni protokoli to dozvoljavaju, da bi manje od 24 sata kasnije njen kolega iz ministarstva zdravlja Andrea Kosta dao dijametralno suprotno viđenje potencijalnog Noletovog učešća na turniru u italijanskoj prestonici.

- Nisam siguran iz kog razloga je Vecali rekla da će Đoković moći da učestvuje na tom turniru, jer postoje pravila koja se moraju poštovati sve dok postoje – kazao je Kosta italijanskim medijima.

Podsekretar za zdravstvo istakao je da apsolutno podržava zabranu učešća prvom reketu sveta na turniru u Rimu, jer se davanjem izuzetak šalje pogrešna poruka.

- Ljudi koji imaju mnogo sledbenika, kao neko ko može da nam pomogne u ovoj borbi, mora da daje dobar primer. Zbog toga sam protiv Novakovog učešća na turniru u Rimu – istakao je Andrea Kosta.

Podsetimo, Masters na terenima „Foro Italika“ na programu je od 2. do 15. maja što je, srećom, sasvim dovoljno vremena da se stvari sa pandemijom virusa korona razviju u pravcu popuštanja svih stega i potpunom vraćanju u normalne životne tokove, što bi automatski značilo i nesmetano učešće Novaka Đokovića na svim turnirima koji su mu u planu. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike