Pre 10 godina Srbija je bila u ekstazi! Prvo je Đoković uzeo titulu u Melburnu, a onda su "delfini" postali zlatni (VIDEO)

29.01.2022

17:51

0

Autor: 24sedam

Podsećamo vas na velike uspehe srpskog sporta

Pre 10 godina Srbija je bila u ekstazi! Prvo je Đoković uzeo titulu u Melburnu, a onda su "delfini" postali zlatni (VIDEO)
20120130mmSurcin03 - Copyright MN Press/YouTube/Printscreen/Australian open TV

Tačno pre deset godina, Srbija se radovala velikim sportskim uspesima. Onim najvećim, mogućim. Rukometaši su osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, vaterpolisti zlatnu, a Novak Đoković je postao šampion Australijan opena, u legendarnom finalu.

O uspehu rukometaša, već ste mogli da čitate, a sada nešto malo i o "delfinima" i prvom reketu sveta.

Vaterpolisti, tada pod vođstvom selektora Dejana Udovičića pobedili su Crnu Goru u napetom finalu u holandskom Ajndhovenu. Rezultat je bio 9:8, a to je bila druga titula od osamostaljenja zemlje.

Najsjajnije odličje doneli su Slobodan Soro, Aleksa Šaponjić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, i Branislav Mitrović.

Taj dan, taj 29. januar ostaće upamćen i po divovskoj borbi Đokovića i Nadala u finalu u Melburnu. Meč je trajao pet sati i 53 minuta, a na kraju se posle pet setova radovao naš teniser i tada osvojio svoju petu grend slem titulu, a treću na Australijan openu.

Izgubio je Srbin prvi set, sa 7:5, zatim dobio dva vezana sa 6:4 i 6:2, da bi se Španac vratio posle taj brejka u četvrtom.

Usledio je onda i odlučujući set, u kojem je Nadal poveo sa 4:2, da bi Đoković uzvratio brejkovima i stigao do konačnih 7:5 u poslednjoj deonici.

Naredni snimak je malo duži, ali zašto ga ne pogledati.

Nažalost, ove godine nećemo gledati okršaj Nadala i Đokovića, pošto je najbolji srpski teniser deportovan iz Australije. Tako će Španac u finalu protiv Danila Medvedeva imati priliku za 21. grend slem trofej u karijeri.

U tom slučaju bi prestigao i Đokovića i Rodžera Federera, pošto sva trojica imaju po 20.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike