Srbijo, navijaj za Medvedeva! Lakše će Nole skinuti njega nego Nadala! Da li se slažete? (ANKETA)

28.01.2022

13:19

2

Autor: 24sedam

Finale Australijan opena nikako nije po Đokovićevoj meri, ali je od dva zla možda manje ako Rus pobedi

Srbijo, navijaj za Medvedeva! Lakše će Nole skinuti njega nego Nadala! Da li se slažete? (ANKETA)
novak đoković (2) - Copyright AP Photo/Mark Baker

Borba za titulu bez Novaka Đokovića u Melburnu i nije neka borba za titulu. Ostaće ime budućeg šampiona uklesano u veliki trofej, ali će taj igrač zauvek u glavi imati činjenicu da najboljem na svetu nije dozvoljeno da se takmiči.

Iz ugla našeg asa nedeljno finale između Danila Medvedeva i Rafaela Nadala je najgori scenario koji je mogao da ga snađe. Ko god da pobedi biće ispred Novaka u jednom segmentu.

Istorija kaže da su se Medvedev i Nadal sastali četiri puta u karijeri, te da je Španac slavio u tri navrata. Nadu navijačima Rusa budi podatak da je Medvedev jedinu pobedu zabeležio u njihovom poslednjem duelu.

Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
 

Ako pehar podigne Medvedev postaće najbolji svetski teniser i prekinuti Novakov vladarski niz. Ako, s druge strane, slava pripadne Nadalu, Španac će stići do 21. grend slem trofeja i pobeći Novaku u toj trci.

Sad se postavlja pitanje koje će to biti manje zlo po Đokovića. Nama se čini da je bolje da trijumfuje Medvedev jer će Nole mnogo lakše povratiti prvo mesto nego osvojiti još dva grend slema. Ne zbog kvaliteta koji poseduje nego zbog svih objektivnih parametara i okolnosti.

Ipak je Nole u godinama kada je realnije razmišljati o tome šta posle tenisa nego o osvajanju još mnogo titula. A tu je, naravno, i ta priča sa vakcinisanjem koja bi zaista mogla skupo da košta našeg asa.

Tanjug/AP
 

Dakle, Đoković i Nadal, baš kao i Federer, ali je on valjda ispao iz trke, imaju po 20 grend slem titula. Španac bi pobedom došao do, kako sada izgleda, rekorda koji je gotovo nemoguće prestići. (Iako nas je Đoković naučio da nemoguće ne postoji u njegovom rečniku).

A titula Medvedeva znači da će od 21. februara Rus zasesti na prvo mesto ATP liste i zaustaviti Đokovića u poteri za svevremenskim rekordom Štefi Graf. Novak trenutno vlada 358 nedelja i biće na čelu još sigurno tri, dakle ukupno 361. A čuvena Nemica je prva bila 377 nedelja u karijeri.

Nedeljno pre podne neće proći kako smo navikli kada je reč o Australijan openu. Na terenu neće biti Novaka Đokovića, ali će ishod meča i te kako uticati na njega.

Znamo za koga će navijati Rusi, znamo za koga će navijati Španci. A uz koga će biti vaše srce? Recite nam u anketi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike