Novače, ovaj je baš opasan! Medvedev preživeo 0:2 i prošao u polufinale Australijan opena

26.01.2022

13:17

0

Autor: 24sedam

Rus bio na ivici ponora, ali uspeo da preživi pakao koji mu je priredio Kanađanin Feliks Ože-Alijasim

Novače, ovaj je baš opasan! Medvedev preživeo 0:2 i prošao u polufinale Australijan opena
Tan2022-1-26_133438522_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Neverovatan poduhvat ruskog tenisera Danila Medvedeva u Melburnu! Nakon 0:2 u setovima izgledalo je da će ga Kanađanin Feliks Ože-Alijasim počistiti sa terena, a onda je jednostavno eksplodirao na terenu. Onda je Feliks video kao Danila postaje "Feniks" i diže se iz pepela!

Eksplozija Rusa za veliku pobedu od 6:7, 2:6, 7:6, 7:5, 6:4. Za polufinale Australijan opena. Za ostanak u trci za prvo mesto na ATP listi.

Profimedia
 

Znamo da će Novak Đoković sigurno ostati na svetskom teniskom tronu do 21. februara jer će mu tek tada biti oduzeti bodovi zbog neučešća na ovogodišnjem Australijan openu. Znamo i da će Medvedev ako osvoji titulu, pod uslovom da Novak ne osvoji nikakve bodove do tada (a verovatno neće), "skinuti krunu" našem asu. Opet je u igri matematika za koju smo mislili da je nećemo koristiti posle prva dva seta duela Medvedeva i Ože-Alijasima.

Kada se podvuče crta Medvedev je za nijansu bio bolji, za tu nijansu je i zaslužio plasman u polufinale Australijan opena. Pred njim su još potencijalno dve prepreke do krova sveta, a prva će biti Stefanos Cicipas.

Jasno je da će svi Đokovićevi navijači biti uz Grka, baš kao što će u drugom polufinalu svim srcem bodriti Italijana Matea Beretinija, koji će odmeriti snage sa Rafaelom Nadalom. Ako ga dobije uskratiće mu priliku za osvajanje rekordnog 21. grend slema u karijeri, a to je ono čemu se nada svaki Novakov navijač.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike