Epilog suđenja zavisi od ovoga? Noletovi advokati su imali samo jedan zahtev, sad je jasno zbog čega druga strana na njega nije pristala!

15.01.2022

00:14

0

Autor: 24sedam

Ako se pitate zbog čega je ovo važno...

Epilog suđenja zavisi od ovoga? Noletovi advokati su imali samo jedan zahtev, sad je jasno zbog čega druga strana na njega nije pristala!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Pripremno ročište za početak suđenja Novaku Đokoviću pred Federalnim sudom trajalo je veoma kratko. Osim rokova za dostavljanje materijala i određivanja satnice za početak glavnog saslušanja nije bilo konkretnijih zaključaka, ali se jedan detalj izdvojio kao veoma zanimljiv sa prvog zasedanja sudije O’Kalahana.

Naime, Novakov advokatski tim je insistirao da konačnu odluku donese tročlano sudsko veće, dok se pravni tim ministra za imigracije Aleksa Hoka s tim nije složio. I, iako je možda većini u prvi mah to delovalo kao malo bitan detalj, ispostavilo se da nije baš tako… Šta više, mogao bi da bude i ključan u celom procesu.

Portal „The Age“ prenosi da bi ova odluka sudije O’Kalahana moga u dobroj meri da usmeri rasplet situacije. Jer, ukoliko slučaj bude vodilo tročlano veće, ministar Hok neće moći da se žali na odluku koju Sud donese!

Podsetimo, početak suđenja zakazan je za subotu u  23.30 po srednjeevropskom vremenu, a odluku o tome da li će slučaj voditi sam ili sa još dvojicom kolega sudija O’Kalahan će doneti u časovima pre početka saslušanja svih strana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike