Nole ponovo u pritvoru, vodeći australijski mediji likuju: OUT!

14.01.2022

23:01

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta u teškoj situaciji

Nole ponovo u pritvoru, vodeći australijski mediji likuju: OUT!
AP20241746055342 - Copyright AP photo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u veoma teškoj situaciji. Pošto mu je u petak ujutru po srednjeevropskom vremenu ministar za imigracije Aleks Hok ukinuo vizu, prvi reket planete nalazi se nadomak odlaska iz Australije bez mogućnosti da se bori za odbranu trona na Australijan openu i rekordnu 21. grend slem titulu.

Srpski as sada čeka suđenje pred Federalnim sudom, na kojem je glavno ročište zakazano za nedelju u 9 ujutru po lokalnom vremenu, a pre toga Đoković je obavio intervju sa imigracionim agentima.

Kako javlja „CNN“, pošto je završio saslušanje, srpski as je ponovo pritvoren, ali ovoga puta neće morati da ide u „hotel strave“, već će mu biti dozvoljeno da sa advokatima spremi odbranu pred nedeljno ročište.

Ipak, situacija za Noleta nije ni najmanje prijatna. Jer, pored velike pravne borbe koju trenutno vodi, po mišljenju mnogih najbolji teniser svih vremena se vodi kao „persona non grata“ i u australijskoj javnosti. Najuticajniji tamnošnji mediji gotovo slavodobitno su na naslovnim stranama dočekali odluku Hoka da Novaku ukine vizu, a na svakoj od njih dominira jedna reč OUT!

 

 

 

 

 

 

Podsetimo, večeras od 00.15 po srednjeevropskom vremenu zakazano je prvo ročište u predmetu Novak Đoković protiv ministra za imigracije, a šta se očekuje od prvog pojavljivanja pred Sudom u izjavi za RTS otkrio je advotak Blažo Nedić.

- Ovo će biti pripremno ročište, na kojem se Novak Đoković najverovatnije neće pojaviti, neće biti razmatrana suština žalbe Novakovog tima, već će se razgovarati o organizaciono tehničkim pitanjima. Sudija o Kalahan prvo mora da prihvati prenetu nadležnost, moguće je da će advokati Novaka Đokoviža od njega zatražiti dodatnu naredbu, bilo u pogledu zabrane deportacije, možda čak i zahtevu da Novak bude potpuno na slobodi do okončanja postupka – kazao je Nedić i otkrio jednu lepu vest.

- Novak Đoković sada ostaje u Australiji na osnovu zahteva za sudsko razmatranje upravne odluke. Odluka ministra je upravna, a odluka o zabrani deportacije nije doneta zato što su advokati države najavili da ga neće deportovati. Teoretski, kada bi želeli odjednom to da urade, morali bi da mu uruče neko rešenje, a na to rešenje bi Novakovi advokati mogli odmah da traže privremenu meru. To samo formalno nije traženo, jer su se advokati izjasnili da ga, zadad, neće deportovati – rekao je Nedić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike