Đokovići su takođe otkrili mnogo strašnih detalja, ali je najvažnija poruka bila: Tu smo da proslavimo pobedu našeg Noleta! (VIDEO)

10.01.2022

13:23

1

Porodica najboljeg tenisera sveta je saopštila lepe vesti

Đokovići su takođe otkrili mnogo strašnih detalja, ali je najvažnija poruka bila: Tu smo da proslavimo pobedu našeg Noleta! (VIDEO)
restoran novak kzs djokovic 1001 2022 foto kaca (7) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon najnovijih informacija iz Australije i suđenja koje je noćas održano Novaku Đokoviću, porodica je ponovo organizovala konferenciju za medije.

Konferencija za medije je održana u Beogradu, a velikom broju kako domaćih, tako i inostranih medija, obratili su se brat Đorđe, roditelji Dijana i Srđan i stric Goran Đoković.

Najbliži članovi porodice su otkrili šta se sve dešavalo u prethodnim danima. Opisali su, sa kojim se sve problemima suočavao najbolji svetski teniser, a iskazali su i zahvalnost za podršku koja mu je pružana tokom ovih dana. I to ne samo iz Srbije, već i iz zemalja širom sveta.

Otac Srđan je takođe dodao i "da su pokušali su da ga nateraju da potpiše odricanje od vize, kako bi odmah bio deportovan".

A šta je još rečeno na konferenciji za medije, pročitajte u nastavku teksta.

- Slavimo Novaka, slavimo pobedu! - kazao je na kraju Srđan Đoković.

- To je Novak, sunce svetsko, ne srpsko. Taj dečko, taj Novak je oličenje dobrote i svega ljudskog što jedno biće može da drži. Oni koji su imali nešto protiv njega su shvatili da ne mogu protiv ogromne većine naroda na čitavom svetu. Mi već danima dobijamo podršku iz Afrike, iz dalekog i bliskog Istoka, Indije, Rusije, Južne Amerike... Svi su oni Novak. Svi gledaju oličenje svoje borbe za slobodu preko Novaka i onoga što on čini za sve nas i njih. Želim vam da bude prekretnica i da se okupljamo sledeći put u ovolikom broju onda kada za tri nedelje osvoji Australijan open i kada to bude 21. titula, a on će dati da na sportskom polju bude najveći. Živeli! Znajte da se mi nećemo predati nikada i da Novak i njegova porodica neće biti bačeni na kolena.

- Svet u kome se on nalazi, nije individualni sport, ali ogromna većina tenisera i teniserki mu je pružila podršku. I oni koji nisu bili blagonakloni, kao što je Kirjos, i on mu je dao podršku, rekao je da je on amajlija sporta i da ovo više nije taj sport. I drug iz mladih dana, Endi Marej sa kojim smo se družili mi kao porodica dugo dok su igrali juniorske turnire, i Izner i Bred Gilbert, Džimi Konors... Mnogo bivših igrača iz sadašnjeg sveta.

- Tenis je njegov posao, on voli samo tenis i to pravo su pokušali da mu oduzmu. Oduzimanje tog prava im nije uspelo i pravo i pravda pobeđuju, kao što uvek pobeđuje u svim zemljama na svetu. Sudija koji je vodio slučaj je pokazao svojim delovanjem da ni u jednom trenutku nije krivac, nisu mogli da nađu argument oni koji su sve zamesili da ga optuže. Bio je fantastičan, poštovao je činjenice koje su držali njegovi advokati i doneo je jedinu odluku koja je mogla da bude donesena, da se Novak oslobodi, da može da igra tenis. 

A zatim i Srđan, ponovo.

- Hvala vam na bezrezervnoj podršci. Novaku Đokoviću, ali i njegovoj porodici. Hvala svima koji su se borili za njega i njegova prava, za sve one koji se bore za slobodu govora. nisu ga bacili na kolena. Razne stvari su se dešavale, bilo nam je mnogo teško. On je mentalna gromada. Nikada nikoga nije uvredio, uvek je probao da pomogne. Očigledno se nekim moćnicima nije svidelo što je iz male zemlje, pa su pomislili da predobar dečko iz siromašne zemlje ne može da bude najbolji u buržujskom sportu.

Mislim da je poslednja igra odigrana i moraju sada da izmisle neku novu. Dok on može da igra, biće i u toj igri najbolji na svetu. Ova koju su izmislili bila je neverovatno teška za njega i njegovu porodicu. Sačekan je na aerodromu i nije imao nikakva prava. Oduzeli su mu sva prava koja mu pripadaju.

Pokušali su da ga nateraju da potpiše odricanje od vize, kako bi odmah bio deportovan.

Onda je pričao i stric Goran.

- Pet dana smo bili zajedno sa narodom, bilo je mnogo emocija na tim skupovima. Ja bih se zahvaio sudiji, takođe smatram da je ovo najveća pobeda njegove karijere. Ovo je velika pobeda, njegova lična! Mislim da će ga ojačati i da će moći da se spremi za 10. Australijan open i 21. grend slem titulu.

Pričala je i majka Dijana, koja je takođe ovih dana, sa ostatkom porodice bila na skupovima podrške u Beogradu, ispred Narodne Skupštine.

- Došli smo ovde da proslavimo pobedu dečka koji je u porodici naučio da ne trpi laži i prevare. On nije kriv i nije uradio ništa nezakonito. Tek ćemo da čujemo šta je preživljavao. Naravno da je u takvoj situaciji ustao protiv sistema i pravde, da bi sa dobijenom vizom boravio u Australiji. Ova situacija nam je izuzetno teška, nikada nismo bili u njoj. Trudili smo se da se borimo za njega, da se glas čuje širom sveta.

- Doživljavali smo razne emocije, tugu, strah... Bio je bez telefona, tada nismo znali ni da li je živ, zdrav, sit... Mislim da će me sve majke razumeti. Njemu je energiju dala podrška ljudi širom sveta. On nije mogao da vidi, ali je čuo podršku Srba ispred hotela u Melburnu. Hvala Bogu da još ima pravde na ovom svetu i da je ona doneta u pravom trenutku. Za mene, ovo je najveća pobeda u njegovoj karijeri - kazala je Dijana.

Onda je reč, dobio i mlađi brat, Đorđe.

- Pomerili smo konferenciju (sa 12 časova prim. aut) kako bismo dobili malo vremena. Izuzetno nam je teško jer smo subjektivni, ali smo sve što je u našoj moći uradili smo da Novaku pošaljemo ljubav i podršku. Morao je da se izdigne iznad situacije kako bi izašao kao pobednik - kazao je Đorđe i nastavio.

- Zahvalio bih se i narodu širom sveta koji se stvarno uzdigao, širom sveta su organizovani skupovi - od Beograda, Banjaluke, Vrnjačke Banje, Čačka, Zadra, pa sve do Melburna, stotine i stotine su se skupljale ispred smeštaja gde je bio, a danas su bili ispred prostorija njegovih pravnika, gde su čekali presudu.

Pravda i istina su izašli na videlo i ovom prilikom bismo se zahvalili pravnom sistemu Australije, sudiji Keliju koji je vodio slušaj vrlo detaljno, neutralno i sagledao svaki mogući aspekt priče i činjenice, od Novakovog apliciranja, pa sve do sudskog procesa.

Takođe je dodao i da je Novak trenirao.

Prvo se obratio otac Srđan.

- Hvala vam što se okupili u ovolikom broju, mislim da je razlog pravi. Tu smo da proslavimo pobedu našeg Noleta - rekao je Đoković senior.

Podsetimo, rano jutros po našem vremenu završeno je suđenje u kojem je odlučeno da su granične vlasti nezakonito oduzele vizu koja je izdata na osnovu medicinskog izuzeća za vakcinaciju.

Onda se pojavila i vest da teorijski, i dalje mogu da ga deportuju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike