Australijski političar napao ministra koji hoće da deportuje Novaka! Naš nacionalni interes je da Novak igra!

10.01.2022

11:27

0

Liberalni političar tako smatra da ne postoji osnov da se poništi odluka suda, ali sve je na Aleksu Houksu

Australijski političar napao ministra koji hoće da deportuje Novaka! Naš nacionalni interes je da Novak igra!
profimedia-0650994079 - Copyright Profimedia

Suđenje Novaku Đokoviću i pobeda na Federalnom sudu podigle su veliku prašinu u javnosti, a naročito što se, i nakon što je potvrđeno da je sa validnom vizom ušao u zemlju, odnosno da ima pravo da se na osnovu "medicinskog izuzeća" zbog preležanog koronavirusa takmiči na predstojećem Australijan openu u Melburnu, i dalje ne zna njegov status.

Ministar za imigracije Aleks Houk ima diskreciono pravo da poništi ovu odluku Suda i deportuje Novaka Đokovića, ali o tome će se nešto više znati ujutru, po njihovom vremenu, kada će biti doneta konačna odluka.

Zbog celokupne situacije, oglasio se i bivši teniser, danas političar, Džon Aleksander, te prokomentarisao moć koju ima Aleks Houk.

 

Profimedia
 

 

- Novak je sa negativnim testom na koronavirus ispunio sve uslove za ulazak u zemlju, pa ga je sudija pitao i: 'Šta je ovaj čovek mogao još da učini?'. Na osnovu toga, Novak ne predstavlja opasnost po zdravstvenu situaciju u Australiji. Tako da, šta bi bio 'javni interes' da ministar imigracija iskoristi svoju ličnu moć i odluči da deportuje šampiona Australijan opena? Njegov povratak na Australijan open, na kome je šampion, bio bi argument da je naš nacionalni interes da Novak zapravo igra! - jasno je napisao Džon Aleksander, te dodao:

 

 

- Njegova moć da poništava vize je tu da bi sprečavao kriminalce da slobodno šetaju ulicama, ili da spreči zaražene osobe da budu na ulicama, nisu tu da bi se rešavao politički problem zemlje.

Liberalni političar tako smatra da ne postoji osnov da se poništi odluka suda, ali sve je na Aleksu Houksu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike