Prva podrška za Novaka: Ne bih bio na njegovom mestu, kad izađe iz aviona, neće imati dostojan doček

05.01.2022

12:03

0

Đokovićevo medicinsko izuzeće izazvalo reakciju širom sveta

Prva podrška za Novaka: Ne bih bio na njegovom mestu, kad izađe iz aviona, neće imati dostojan doček
profimedia-0631557418 - Copyright Profimedia

Odluka da Novak Đoković dobije medicinsko izuzeće i igra na Australijan openu, izazvala je reakcije širom sveta.

Kritike su stigle od građana Australije, potom političara, ima i tenisera koji smatraju da je Novak favorizovan ovom odlukom, a jedni od retkih koji su na strani prvog tenisera sveta su Pjer Erber i Koko Vandenvej.

Erber brani prvog reketa sveta i ne smatra da je napravljena nepravda ni prema njemu.

- Ne shvatam ništa loše u tome (što su Novaku dozvolili da igra), dok razumem one koji bi mogli da misle da ja to loše shvatam... Nisam šokiran, ne osećam se da je bilo nepravedno. Mislim da Novak nije jedini koji je dobio. Iskreno, ipak ne bih voleo da budem na njegovom mestu pri izlasku iz aviona, jer mislim da neće imati doček dostojan svetskog broja 1. Ako je njegovo izuzeće prihvaćeno, to je zato što postoje valjani razlozi - rekao je Erber za L'Ekip.

Erber je istakao da je verovao da Đoković neće dobiti dozvolu, ali da je prijatno iznenađen.

- Pošto sam prošle godine proživeo surovost Australijan opena, mislio sam da će odgovor biti negativan. Ali, prijatno sam iznenađen, jet to shvatam kao činjenicu da nevakcinisana osoba ima pravo na rad. Da li bi bilo normalno da neko zbog vansportskih razloga nije mogao da ode i brani titulu? Posle ovoga sam rekao sebi da možda postoji tračak nade da se izvučem iz ovih ultra-podela. Za nevakcinisane je budućnost prilično mračna. To je bolno.

Erber ističe da se još nije vakcinisao i da je znao da će ta odluka moći da ga košta odlaska na neke velike turnire.

- Tu dilemu imam u sebi svaki dan. Znam da sam sebi pucao u nogu, ali imam slobodu da odbijem vakcinu. Kada sam doneo odluku da se ne vakcinišem, znao sam da bi to moglo da ugrozi moje šanse da odem u Australiju ili SAD. Sada (mi) preti veliki udarac i od Francuske ako usvoji ista pravila. Nisam očekivao to. Trebalo bi da idem na čelendžer u Italiji. Ali priznajem da mi je teško da pratim smernice svih zemalja. Bojim se trenutka kada će mi neko zabraniti da uđem na teren.

Takođe je rekao i da nije tražio medicinsko izuzeće.

- Nisam, jer nisam imao valjanog razloga da ga tražim. Nisam imao antitela, što znači da nisam tolerantan na virus. Uradio sam test. Bio je negativan. Uradio sam u ultrazvuk srca, koji ništa posebno nije otkrio - objasnio je Erber.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike