Novak postaje žrtva histerije! On je nepoželjan u Australiji, ministarka inostranih poslova ne odbacuje mogućnost zabrane ulaska u zemlju

05.01.2022

07:25

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser još nije došao, a već se stvorila atmosfera linča u Australiji

Novak postaje žrtva histerije! On je nepoželjan u Australiji, ministarka inostranih poslova ne odbacuje mogućnost zabrane ulaska u zemlju
20210529vmDjokovicN37 - Copyright MN Press

Novaku Đokoviću neće biti lako da obrani trofej na AO U Melburnu, jer javnost u Australiji pod utiskom medijske kampanje počinje da pokazuje znake histerije na pomen njegovog imena.

Na društvenim mrežama (#BoycottDjokovic na Tviteru) ispisuje se na hiljadu statusa protiv Đokovića, dok štampa podgreva nerpijateljsku atmosferu. Prednjače, naravno, britanski tabloidi, a tu su odmah i domaći dnevni listovi. Sve to ostavlja utisak da srpski teniser postaje nepoželjna osoba, pa čak i ministarka inostranih poslova Karen Endrjuz pominje mogućnost da Đokoviću bude zabranjen ulazak u Australiju kada sleti u Melburnu. 

- Svako lice koje želi da uđe u Australiju mora da se pridržava naših strogih graničnih zahteva - rekla je gospođa Endrjuz u saopštenju u sredu popodne.

Britanski "Dejli mejl", koji aktivno učestvuje u kampanji protiv našeg asa, ističe da se Đokovićevo sletanje očekuje u sredu u večernjim časovima po lokalnom vremenu, a da bi već na prvom koraku mogao da se suoči sa željama miliona da lično objasni na koji je način od Teniskog saveza Australije i državnih komsija dobio medicinsko izuzeće.

24Lider savezne opozicije Entoni Albanez zatražio je u sredu "potpuno i transparentno objašnjenje" za izuzeće, navodi ovaj dnevnik.

Podsećanja radi, Novak nije jedini učesnik AO sa medicinskim izuzećem, ali slični primeri su odavno u Australiji, normalno se kreću i pripremaju se za početak takmičenja i niko ne zna ko su oni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike