Novak će prvim sledećim avionom biti vraćen kući: Premijer Australije oštro preti Đokoviću

05.01.2022

09:13

0

Medicinsko izuzeće izazvalo brojne kontroverze u Australiji

Novak će prvim sledećim avionom biti vraćen kući: Premijer Australije oštro preti Đokoviću
191155_novak_orig - Copyright Profimedia

Odluka da se Novaku Đokoviću odobri izuzeće, te da učestvuje na Australijan openu, u svetu je označena kao „užasavajuća“, a neki igrači su izrazili iznenađenje kasnom odlukom.

Prvi teniser sveta je informaciju da će učestvovati podelio na svom Instagramu, a ta vest je izazvala brojne reakcije.

Nakon što se oglasila ministarka inostranih poslova i direktor Australijan opena, sada je obelodanjena i izjava premijera Skota Morisona.

Premijer je naknadno rekao kada je Đoković stigao da „ako nije vakcinisan mora da pruži prihvatljiv dokaz da ne može da se vakciniše iz medicinskih razloga“.

- Ako ti dokazi budu nedovoljni, onda on neće biti tretiran drugačije od bilo koga drugog i biće u sledećem avionu za povratak kući – ne bi trebalo da postoje posebna pravila za Novaka Đokovića - rekao je Morison u Kanberi.

Državna ministarka za zapošljavanje Australije Jala Pulford priznala je da će građani smatrati da je odluka frustrirajuća, ali je rekla da je proces komisije za odobravanje izuzeća bio „neverovatno snažan“ i da Đoković nije imao poseban tretman.

- Želeo sam da prepoznam i priznam da je ovaj ishod nešto što mnogi članovi viktorijanske zajednice smatraju frustrirajućim i uznemirujućim - rekao je Pulford.

- Ali želim da budem potpuno jasan da, kao što je bio slučaj sve vreme, niko ne dobija poseban tretman zbog toga ko je ili šta je profesionalno postigao.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike