Stižu nove informacije vezane za OI i uopšte ne zvuče optimistično

04.03.2021

11:02 >> 12:19

0

Autor: D. B.

U Tokiju bi trebalo da se okupi oko 11.000 takmičara sa različitih krajeva sveta

Stižu nove informacije vezane za OI i uopšte ne zvuče optimistično
Copyright Profimedia

Svi koji su želeli da otputuju u Japan kako bi uživo posmatrali borbe na Olimpijskim igrama, najverovatnije će ostati uskraćeni u toj nameri.

Nova predsednica organizacionog komiteta Seiko Hašimoto nagovestila je da je ovakav ishod više nego moguć.

– Situacija je teška i stanovništvo Japana bi bilo zabrinuti zbog dolaska velikog broja ljudi – rekla je Hašimoto posle onlajn sastanka sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom.

U Japanu je nedavno objavljena anketa u kojoj je čak 80% ispitanika iskazalo želju da se Igre otkažu ili ponovo pomere za neka bolja vremena.

– Fokusiraćemo se na ono što je osnovno, a to su takmičenja i takmičari. U ovakvoj situaciji moraćemo da odredimo prioritete – objasnio je predsednik MOK.

Očekuje se da će učešće na OI uzeti oko 11.000 sportista, a da će nakon njih nadmetati i 4.400 paraolimpijaca. Uz sve to očekuje se da će u Tokiju biti i više od 10.000 sudija, trenera, sponzora, predstavnika medija…

– Nadamo se da će u Tokio doći što je veći broj vakcinisanih ljudi. Znam da je veliki broj nacionalnih komiteta već pomogao u vakcinaciji sportista – objasnio je Bah.
Prema planovima organizatora svi sportisti koji budu došli u Tokio biće smešteni u “mehur” u Olimpijskom selu koje se nalazi u zalivu Tokija i u njemu će provesti vreme od dolaska do odlaska iz Japana.

Pročitajte još

Odluka o tome da li će i koliko biti publike na tribinama i odakle će ona doći očekuje se do kraja aprila.

– Za sada nismo razgovarali o Igrama bez publike. Moramo da sagledamo kompletnu situaciju, pa tek onda da donesemo odluke – tvrdi Hašimoto.

Olimpijske igre počinju 23. jula, a trajaće do 8. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike