Stepi za 24sedam daje smelu prognozu: Sutra Zvezda dobija Milano! Biće 2:1!

24.02.2021

18:45 >> 18:50

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak veruje da crveno-beli mogu da eliminišu italijanskog fudbalskog giganta

Stepi za 24sedam daje smelu prognozu: Sutra Zvezda dobija Milano! Biće 2:1!
Copyright MN Press

Da li Crvena Zvezda može da napravi čudo i zaustavi Milan? Uoči sutrašnjeg revanš meča 1/16 finala Lige Evrope, posle beogradskih 2:2, malo je onih “posmatrača” sa strane koji u to veruju, ali jedan iskusni trenerski vuk u čuda veruje.

Njegovo ime je Dragoslav Stepanović. A Stepi u dahu kaže – verujte mi, biće 2:1 za crveno-bele!

U kakvoj fazi se trenutno nalazi Milan, zašto da se ne nadamo povoljnom rezultatu i da naš klub izbaci Italijane. Naravno da su oni favoriti, i da imaju bolje igrače u svojim redovima, ali Zvezde ima jednu odličnu karakteristiku, najbolje igraju velike utakmice i to su bezbroj puta pokazali u prošlosti. Mislim da nijedna ekipa sa naših prostora ne zna tako da igra važne utakmice kao Zvezda – počeo je razgovor za 24sedam popularni Step i nastavio:

– Gledao sam prvu utakmicu na Marakani, i čini mi se da je Zvezda ušla malo bojažljivo i sa previše respekta u taj duel. Mislim da mogu da im pariraju, ali iz glave moraju da izbace da igraju protiv Milana. Kada su se oslobodili tog tereta, počeli si da igraju i bolji fudbal. Takođe, moramo da budemo svesni ni da Milan nije tim koji je bio pre deset ili dvadeset godina. Činjenica je da su ove sezone bolji, bore se za vrh u Seriji A, ali Zvezda ako uđe u okršaj bez bele zastavice, može da se nada povoljnom rezultatu. Nije Milan neki bauk, pa da ih se plašimo.

Dragoslav Stepanović zna ko bi mogao da bude prevaga u sutrašnjem meču.

Pre svega to je Milan Borjan, koji fantastično brani velike utakmice. Da ne nabrajam gde je on sve bio junak, verujem da i sutra može svojim fantastičnim odbrana da ulije poverenje i ostalim saigračima. Takođe, veoma mi se sviđa Ivanić. Momak je veliki potencijal i čini mi se da postaje jedan od najvažnijih igrača u timu. Naravno, ne treba tu zaboraviti ni Pavkova, koji je očigledno posebno motivisan kad igra važne utakmice. Veoma specifičan igrač, nikad mi neće biti jasno zašto ulazi uvek sa klupe. Naravno, Dejan Stanković najbolje zna razloge, kakav je na treninzima, koliko je fizički spreman, ali ima nešto što ga odvaja od drugih fudbalera – istakao je Stepanović.

MN Press

Popularni Stepi je čak i predvideo rezultat na “San Siru”.

Volim da prognoziram. Zvezda će da pobedi sa 2:1. Eto to je neki moj osećaj. Optimista sam i nema razloga da ne verujem da će eliminisati Milan. Pritom igra se bez publike, nema te vrste pritiska. Samo neka izađu na teren i pokažu šta najbolje znaju, a ova ekipa Zvezde ima kvalitet.

Srpski trener osvrnuo se i na izbor Dragana Stojkovića Piksija za selektora Srbije, napominjući da veruje da može da napravi napokon dobar rezultat sa Orlovima.

– Dobro rešenje i najvažnije da napravi atmosferu kojom će svi biti zadovoljni. Definitivno, ima autoritet, što je našim igračima izuzetno potrebno. Mora da napravi balans sa igračima, a iskreno se nadam da već duže vreme prati naše fudbalere. Ne traba ići u krajnost i raditi kao što je bio slučaj sa Sinišom Mihajlovićem kada je reprezentativce terao da pevaju himnu, takve stvari nisu potrebne. Ali, isto tako ne sme da dozvoli da igrači rade šta hoće. Ne može igranje za zemlju da im bude odmor, kako bi otišli u diskoteku ili na neki splav. Ne može da se iznajmi privatni avio i da svako radi šta hoće, da ide kad želi. Tu, totalnu anarhiju, to Piksi ne sme da dozvoli i nadam se da kod njega to neće proći. Mora da napravi odličnu atmosferu i da zna kako da se postavi prema svakom igraču pojedinačno – rekao je iskusni stručnjak.

Pročitajte još

Popularni Stepi prati i partije Luke Jovića od kako se vratio u Ajntraht iz Frankfurt i da je malo zabrinut za njegovu formu.

– Ne znam šta da vam kažem. Silva igra u odličnoj formi i trener Huter ima mnogo više poverenja u njega nego u našeg igrača. Jović ne pravi mnogo prilika, kao što je bio slučaj ranije dok je igrao za Ajntraht. To mu je najveći problem. Sada dođe u šansu dva do tri puta, i to me plaši, pošto se iz šansi daju golovi. To nije dobro. Pauza od 18 meseci je učinila svoja i pravo da vam kažem, nisam siguran da mu je bolje što se vratio u Frankfurt. Ajde, da vidimo, kako će se razvijati sezona. I da se nadamo… – zaključio je Stepanović razgovor za24sedam u nešto manje optimističnom tonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike