Žarko Zečević za 24sedam o selektoru Piksiju: Najvažnije je da je dobio podršku sa dve strane

23.02.2021

15:57 >> 15:29

0

Autor: Milan Nastić

Potpredsednik OKS i čovek koji je stekao ogromno iskustvo u fudbalu radeći u FK Partizan ima jasan stav kada je reč o izboru novog selektora orlova

Žarko Zečević za 24sedam o selektoru Piksiju: Najvažnije je da je dobio podršku sa dve strane
Copyright MN Press

Kada imate šansu da prozborite koju sa potpredsednikom Olimpijskog komiteta Srbije i jednim od najuticajnijih ljudi poslednjih decenija u našem sportu Žarkom Zečevićem to je onda prilika koja se ne propušta.

A razgovor sa njim možete da vodite o čemu god želite. Ovog puta na “meniju” su bile one najaktuelnije teme – izbor Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije, situacija u “njegovom” FK Partizan i šansama naših sportsta na Olimpijskim igrama, za koje tvrdi da će se, iz drugog pokušaja sigurno održati ovog leta.

Zečević je uveren da više neće biti odlaganja Olimpijskih igara, i kako je rekao za 24sedam to je stav svih relevantnih činioca: od vlade Japana do Međunarodnog olimpijskog komiteta na čelu sa Tomasom Baha.

Prošla godina je bila izuzetno teška. Ali, nisu samo sportisti trpeli, već i čitave države. Uspeli smo, na vrlo organizovan način, da koliko-toliko, našim sportistima omogućimo adekvatne pripreme i da učinimo sve da budu što je spremniji za početak Olimpijskih igara. One će sigurno biti održane u avgustu u Japanu. A nadam se da će naši sportisti biti spremni za osvajanje medalja – poručio je Zečević za 24sedam.

Iako se u poslednje vreme ponovo pojavljuju glasine da bi moglo da dođe do otkazivanja OI, Zečević ovakve spekulacije “seče” u korenu.

Olimpijske igre će sigurno biti održane. Stav Međunarodnog olimpijskog komiteta je da više nema odlaganja. I nema razloga da im ne verujemo. Spremamo se kao da će se igre održati i ubeđen sam da će Japan biti domaćin najboljih sportista na svetu.

Nagađanja o broju medalja u Tokiju nije nešto čime Zečević uopšte želi da se bavi. Ovaj čovek ne licitira brojkama.

– Nikad ne volim da prognoziram rezultate. Mogu samo da se nadam da će naši sportisti sigurno biti spremni da ostvare najbolje moguće rezultate i da na najbolji način reprezentuju svoju zemlju. A to su do sada bezbroj puta pokazali – kazao je Zečević.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, ali i čovek koji je dugo bio jedna od najvažnijih figura u FK Partizan, nema dilemu ni dok priča o dolasku Dragana Stojkovića Piksija na čelo fudbalske reprezentacije Srbije.

– Želim mu svu sreću. Neka bude uspešan na čelu naše reprezentacije. Mnogo znači što Piksi ima podršku čitave nacije, svih struktura, a naravno i dva naša najveća kluba. Ona mora da postoji ako želimo da napravimo dobar rezultat i plasiramo se na predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. A to je cilj. Za tako nešto moramo da budemo jedinstveni. Umemo da budemo pomalo čudan narod kada je ovako nešto u pitanju, svi smatramo da smo najpametniji. Svi moraju da stanu iza Piksija i da mu pruže podršku. To je jedini način za uspeh.

Pročitajte još

Kada smo već na fudbalskom terenu, logično je bilo čuti i kako Zečević gleda na činjenicu da je poslednjih godina Partizan rezultatski daleko iza Crvene zvezde.

Partizan će opstati kao i svih ovih decenija. Ne brinem za budućnost Partizana. Uvek klubovi prolaze kroz razne faze, ali nema potrebe za nerviranje. Da, sve će biti u redu – zaključio je Zečević za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike