Srpska snajka trudna otišla u Tokio i osvojila medalju: Ovo je skrivana priča Valerijen Vukosavljević

11.08.2021

17:03 >> 18:57

0

Autor: Adam Štulić

Francuskinja dva puta igrala protiv Srbije u borbi za odličje u drugom stanju

Srpska snajka trudna otišla u Tokio i osvojila medalju: Ovo je skrivana priča Valerijen Vukosavljević
Copyright Valerijen Vukosavljević Profimedia/Pierre Emmanuel Deletree /SIPA

Filmska priča, pomalo i iz kategorije verovali ili ne, dolazi iz Francuske samo nekoliko dana pošto je spuštena zavesa na Olimpijske igre u Tokiju. Tamnošnje košarkašice osvojile su brozu u odlučujućem duelu protiv Srbije, koja je, kako se ispostavilo, “bila brojčano slabija” u poslednjem meču u Japanu.

Srpska snajka Valerijen Vukosavljević igrala na je Igrama u drugom stanju!

Leto 2021. godine francuska reprezentativka pamtiće zauvek, pošto je trudna osvojila dve medalje na velikim takmićenjima – srebro na EP i bronzu sa nedavno završenim OI. Zanimljivo, oba puta su rival u borbi za medalju bile izabranice Marine Maljković.

Nisam se uplašila, naprotiv bila sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti, jer smo suprug i ja to planirali. Pošto sam sportista moj ginekolog je rekao da neće biti problema da treniram tri i po meseca u trudnoći. I da mogu da igram EP i Igre – otkrila je Valerijen, koja se 2019- godine udala za srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića.

Francuska košarkašica je ovu vest vešto krila od javnosti, ali i većine saigračica. Da je u drugom stanju, znali su samo lekar nacionalnog tima, selektorka i tri košarkašice.

Selektorka mi je rekla da računa na mene ako je sve u redu u medicinskom smislu, a imala sam i pristanak našeg saveznog lekara. Bilo mi je potrebno da znaju, jer nikada ne znate šta može da se dogodi. S druge strane, bojala sam se da će se saigračice, pa čak i rivali, na terenu drugačije ponašati prema meni. Ne bih to baš smatrala fer.

Valerijen uverava da se na terenu nije plašila i da nijednog trenutka nije sebi rekla “ne radi to”. Objasnila je i kako je uspela da sakrije trudnoću.

Zbog anti-kovid mera nismo se, kao obično, tuširale kao tim u svlačionici. Vratile bismo se u hotel, a ja bih to obavila u svom kupatilu – objasnila je gospođa Vukosavljević.

Pročitajte još

Podsetimo, doskorašnji kapiten Srbije Jelena Bruks dugo je igrala trudna, a samo dva i po meseca posle porođaja pojavila se na pripremama za EP 2019. godine. Njoj je, kao i Sonji Vasić, učešće na Igrama u Tokiju bilo poslednje u dresu sa državnim grbom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike