Srbijo, ženska košarka ti se izvinjava: Selektorki zadrhtao glas, želi samo da zemlja pozdravi ove devojke

07.08.2021

15:54 >> 17:04

0

Teško je svima u reprezentaciji Srbije

Srbijo, ženska košarka ti se izvinjava: Selektorki zadrhtao glas, želi samo da zemlja pozdravi ove devojke
Copyright Marina Maljković, MN Press

“Lavice” nisu uspele da osvoje medalju, tako da su Sonja Vasić i Jelena Bruks otišle u reprezentativnu penziju bez odličja. Srbija je izgubila od Francuske u meču za bronzu.

Njih dve nisu mogle da zadrže suze, ali nisu jedine. Glas je zadrhtao čak i “gvozdenoj” selektorki Marini Maljković.

– Morale su da dobiju. Mnogo je važno da se ove devojke isprate na pravi način. Mislim da je zaista momenat da pričamo o njima, toliko je toga lepog bilo. Bilo bi najlepše moguće da smo uspeli da osvojimo dve medalje ovog leta, ali bilo je prenaporno. Potpuno novo za nas. Bez ikakvog alibija, cela hala i Srbija su videle da su se borile do kraja, one nisu mogle ništa više danas – rekla je selektorka za RTS.

Ona je dodala da je sada svima jasno kakvog protivnika je Srbija pobedila u finalu Evropskog prvenstva u junu.

– Radimo od 15. aprila. Premorene smo. Nismo imali snage. Nismo imali ni sreće. Kakvo nam je bilo to četvrtfinale protiv Kine. Pa smo dobili Ameriku, pa Francusku, koja je samo htela da nam se revanšira… Ali, ne bih ja sad trošila energiju na to, Kažem, da ne tražim izgovor ili bilo šta, jednostavno nismo mogli danas.

Njena poruka je bila jasna.

– Mislim da Srbija treba, ako je u stanju, da ne bi trebalo da zaboravi sve što su ove devojke uradile poslednjih godina. I da veruju i dalje u nove mlade naraštaje. Probale smo ovog leta dosta mladih, videćemo šta će se sa njima dešavati, da se malo smire strasti. Najžalije mi je što nismo uspeli da za tim Srbije donesemo medalju, ali već je mnogo toga urađeno i ovo što je ostalo, želim svu sreću. Sutra našim odbojkašicama i vaterpolistama, da budemo bolji nego u Riju.

Potom se jasno čulo kako joj je na trenutak zadrhtao glas.

– Ženska košarka vam se izvinjava. Mi nismo uspeli da vas obradujemo ovaj put. Moralo je i to da se desi. Od 2011. mi neuspeh nismo doživeli. Nije ni to normalno. Dođe vreme da se svedu računi, da se analizira situacija, da bismo mogli da budemo jači u nastavku.

Tu je novinar RTS-a Slobodan Šarenac rekao šta svi misle: četvrto mesto nije mala stvar, daleko od toga.

– Jasno, ali ne možete sportisti da pričate da je četvrto mesto super. Meni je najžalije što nismo mogli da donesemo još jednu medalju, kao ovi zlatni, srebrni, bronzani, da im se priključimo… Jedino što želim jeste da Srbija pozdravi ove devojke. Ne zaboravite da smo pre samo mesec dana uzele to zlato. Mislim da su oni pravi uzori, na koje deca i devojčice u Srbiji treba da se ugledaju.

Naravno, selektorka. Ništa se tu nije promenilo, vi ste i dalje naše kraljice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike