Ševčenko protiv Superlige: Slavni Ukrajinac veruje da Ligu šampiona mogu osvojiti mali kao Crvena zvezda

08.05.2021

19:39

0

Selektor reprezentacije Ukrajine i bivši as Milana pričao u emisjji 23 Skaj Sport Italije

Ševčenko protiv Superlige: Slavni Ukrajinac veruje da Ligu šampiona mogu osvojiti mali kao Crvena zvezda
Copyright Profimedia

Legenda Milana i ukrajinskog fudbala Andrej Ševčenko gostovao je na italijanskom Skaj Sportu, u emisiji “23” u kojoj se između ostalog dotakao i neuspelog pokušaja i njegovog bivšeg kluba da stvori Superligu, Ševčenko je pričao o pobedi u finalu Lige šampiona u Mančesteru, kao i o izgubljenom finalu u Istanbulu i svom učitelju Valeriju Lobanovskom.

– Mnogo sam pričao o tome. U Italiji postoji drugačija kultura. U Ukrajini je postojao odgovarajući intenzitet. Lobanovski nas je naterao da treniramo za Lige šampiona, a ne za  prvenstvo. Lobanovski se u velikoj meri oslanjao na fizički rad – rekao je Ševčenko.

O finalu u Mančesteru protiv Juventusa, Ševčenko kaže:

– Teško je opisati ove emocije. Ova utakmica je stvorila istoriju evropskog fudbala i promenila mi život. Penal koji sam izvodio čekao sam do zvižduka sduije. Mislio sam da nisam promenio odluku. Jedva sam čekao da ga šutnem. Anćeloti je želeo da budem prvi izvođač, ali ja sam hteo da budem poslednji.

O Istanbulu:

– U to smo verovali do kraja uprkos triler utakmici. Bili smo nervozniji. Video sam kako Dudek kreće sa desne strane i onda sam promenio ugao. Taj poraz me je opteretio. Nisam spavao par meseci.

Pročitajte još

O Superligi:

– Nisam shvatio Superligu. Nisam razumeo značenje. Bilo je teško razumeti pravila. Nije mi to imalo smisla. Liga šampiona je već tu i svake godine se razvija. Liga šampiona ima sjajnu istoriju i mali timovi mogu da je osvoje poput Crvene zvezde ili Dinamo Kijev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike