Derbi na „Nou Kampu“ po meri Zidana i Reala: "Kraljevski klub" se pita za sve

08.05.2021

16:28 >> 17:24

0

Autor: N. St.

Kraljevski klub se najviše obradovao

Derbi na „Nou Kampu“ po meri Zidana i Reala: "Kraljevski klub" se pita za sve
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Da je neko pitao Zinedina Zidana koji ishod bi najviše voleo da vidi u derbiju na „Nou Kampu“ odabrao bi remi. Ako je to poželeo, onda mu se i ostvarilo.

Barselona i Atletiko Madrid su odigrali nerešeno – 0:0 (0:0).

Plan igre je bio potpuno različit, jedni su želeli što bržu igru sa jačim tempom, drugi da „umrtve“ sve i da čekaju svoju šansu. Jasno je da je ova druga ideja bila ona koju je tražio Dijego Simeone. Viđena je veoma dobra utakmica uz nekoliko fantastičnih šansi na obe strane terena.

Jan Oblak je sa nekoliko intervencija spasao mrežu, Katalonce je u par navrata izvukao Ter Štegen. Luis Suarez je bio posebno motivisan protiv bivšeg kluba, dok se Antoan Grizman gotovo nije ni video na drugoj strani. Najaktivniji su bili upravo Suarez i Mesi, ali su mreže mirovale.

Zbog crvenog kartona je meč sa tribina vodio Ronald Kuman, pa je često bio u kadru sa mobilnim telefonom i instrukcijama koje je imao za ljude na klupi.

Sada sve karte u rukama drži „kraljevski klub“. Ukoliko pobede u sve četiri preostale utakmice i osvoje maksimalnih 12 bodova biće šampioni bez obzira na učinak ostalih klubova. Prvi rival na tom putu im je Sevilja. Što se stanja na tabeli tiče Atletiko Madrid je prvi sa 77, Barselona ima 75, Real 74, a Sevilja 70 bodova.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike