Suze u Madridu, kraj jedne ere: Ramos napustio Real, istorijski trenutak za klub posle duže od veka

17.06.2021

13:29

0

Kapiten i ikona Madriđana emotivno se oprostio od kluba

Suze u Madridu, kraj jedne ere: Ramos napustio Real, istorijski trenutak za klub posle duže od veka
Copyright Printscreen/YouTube

Kapiten Real Madrida Serhio Ramos oprostio se danas od kluba u kom je proveo 16 godina.

Ramos je u “kraljevski klub” stigao iz Sevilje 2005. godine, a Madrid će napustiti ovog leta nakon što je odlučio da ne produži ugovor.

– Jedan od najtežih trenutaka u mom životu. Došao je trenutak da kažem zbogom Real Madridu. Došao sam ovde tako što me otac držao za ruku. Voleo bih da sam se od kluba oprostio na “Santjago Bernabeuu”, sa navijačima. Hvala Real Madridu. Uvek ću ga nositi u srcu – rekao je Ramos u suzama na konferenciji za medije.

Španski defanzivac je u dresu Reala odigrao 671 utakmicu, postigao je 101 gol, imao 40 asistencija i osvojio 22 trofeja.

Osvojio je četiri Lige šampiona, pet titula La Lige, četiri Svetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope…

– Bilo je predivno, ovo je kraj jedinstvenog životnog razdoblja. Sada se otvaraju nova poglavlja u mojoj karijeri. Želim još nekoliko godina da igram na visokom nivou i osvajam trofeje. Hvala svima. Ovo nije zbogom, jer ću se vratiti – poručio je Ramos.

Španska Marka prenosi da će prvi put od 1904. godine kapitensku traku u Realu preuzeti stranac. Kapiten će navodno biti Brazilac Marselo, a njegovi zamenici Francuzi Karim Benzema i Rafael Varan.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike