Serhio Ramos kralj među defanzivcima: Srpski tandem na listi deset najboljih u 21. veku

03.03.2021

18:06 >> 18:12

0

Kolarov i Ivanović među najefikasnijim odbrambenim igračima u ovom veku

Serhio Ramos kralj među defanzivcima: Srpski tandem na listi deset najboljih u 21. veku
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Dok prve zvezde svetskog fudbala Kristijano Ronaldo i Leo Mesi prestižu ili se primiču na listi najboljih strelaca legendarnom brazilcu Peleu, neprimetno prolazi jedna druga rang lista najboljih strelaca na koju bi morali da budu posebno ponosni navijači Srbije.

Golgeterski kralj među odbrambenim igračima sveta u 21. veku je Španac Serhio Ramos, a među deset najefikasnijih nalaze se i dva bivša reprezentativca Srbije: Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov. Kapiten Real Madrida odigrao je 890 mečeva u karijeri na kojima je postigao 126 pogodaka, čak 47 više od malo poznatog Austrijanca Renea Aufhauzera koji je nastupao za LASK, Lifering, Red Bul Salcburg i druge klubove u svojoj zemlji…

Na trećem mestu se plasirao Daniel van Bujten, bivša zvezda Marseja, Hamburgera i minhenskog Bajerna koji je zajedno sa Džonom Terijem 72 puta tresao mreže rivala, ali je za razliku od kapitena Čelsija i selekcije Engleske koji je imao 784 nastupa, njemu uspelo to igrajući na 566 utakmica.

Printscreen

Na petom mestu je Bane Ivanović, koji je u dresovima OFK Beograda, Lokomotive, Čelsija i Zenita odigrao 691. utakmicu, a kao strelac se upisao 66. puta. Njegov saigrač sa Karaburme i nacionalnog tima Aleksandar Kolarov igrao je 588 utakmica za Čukarički, OFK Beograd, Lacio, Mančester siti, Romu i Inter, a  postigao je 62. gola. Kada bi se samo gledali učinci po pozijama u odbrani, tada bi Kolarov bio drugi najefikansiji levi bek sveta u 21. veku, budući da je čuveni Norvežanin Džon Arne Rise jedini bolji od njega sa data 64 gola. Kod Ivanovića je složenija situacija, iako je veći deo golova spakovao rivalima kao desni bek. Jedan manji deo u poznijim igračkim danima uspeo je da postigne kao štoper.

MN Press

Pročitajte još

Dvojica Srbina su uz Ramosa jedini aktivni na ovoj listi od deset najefikasnijih igrača. Po prvi put otkako su profesionalci prolazi jedna sezona u kojoj se još nijednom nisu obradovali svom golu, a sve je i manje prilika za njih u ekipama VBA, odnosno Intera.

Izvor: Transfermarkt

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike