Šapić, Tumbaković i Kešelj za 24sedam: Đoković ispisuje istoriju svetskog sporta!

20.02.2021

20:31 >> 21:55

0

Autor: Milan Nastić

Sagovornici za naš portal saglasni da je Nole mentalno jači od ostalih tenisera

Šapić, Tumbaković i Kešelj za 24sedam: Đoković ispisuje istoriju svetskog sporta!
Copyright Profimedia.rs

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih sportista današnjice. Iako je bio na korak da preda meč Tejloru Fricu, zbog povrede, on je uspeo da pobedi u tom duelu, i na kraju posle svih poteškoća koje je imao u narednim mečevima, stigao do devetog finala Australijan opena.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa bivšim vrhunskim sportistima kako bi na otkrili koja je tajna Noletovog uspeha, iako su ga svi već u osmini finala videli kako se oprašta od titule u Melburnu, ali njegova mentalna snaga je još jednom došla do izražaja kad je bilo najvažnije.

Pročitajte još

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena Aleksandar Šapić je za naš portal istakao da je Đoković neko ko iz dana u dan podiže lestvicu izdržljivosti.

Šta reći o čoveku koji ispisuje istoriju, ne samo srpskog, nego i svetskog sporta. Uskoro će prestići Federera po broju nedelja na prvom mestu i čini mi se da u ovoj godini može da obori još neke rekorde, pre svega da stigne Rodžera i Nadala po broju osvojenih grend slemova. Plasirao se u deveto finale Australijan openu, što takođe govori o kakvom igraču se radi. Možemo da budemo ponosni na sve što radi za našu zemlju i želim mu da ponovo podigne trofej u Melburnu. On je i do sada pokazao o kakvom sportisti se radi i koliko je puta je srpski narod obradovao – kazao je Šapić za 24sedam.

MN Press

Doskorašnji selektor Srbije Ljubiša Tumbaković ima samo reči hvale za prvog tenisera današnjice, napominjući da su njegovi rezultati neverovatni.

Čovek je genije. Ovo što on postiže u sportu je neverovatno. Svaka mu čast. Nadamo se da će i poslednju prepreku da preskoči, ali biće veoma teško. Međutim, on je do sada mnogo puta pokazao da je najbolji kad je najvažnije i želim mu da podigne pehar u nedelju, mislim da je zaslužio. Obojica su nezgodna protivnika, ali njegova upornost i psiha su nešto što ga odvaja od ostalih tenisera i zbog toga je on najbolji na svetu. Takvi sportisti se retko rađaju, sa svim tim pobedničkim osobinama, ali iza toga stoji i veliki rad i odricanje – istakao je Tumbaković.

MN Press

Bivši košarkaš Marko Kešelj i pored velikih problema sa povredom uspeo da stigne do finala, i da je još jednom pokazao svoju mentalnu snagu.

– Vidim da je imao problema sa mišićem na stomaku, ali on je i pored toga uspeo da stigne na korak od osvajanja Melburna. On je najbolji primer da je glava i psiha najvažnija u ostvarenju vrhunskih rezultata. Bezbroj puta je pokazao koliko je to bitno, i uspeo da ostvari pobedu ili preokrene rezultat, iako to niko nije očekivao. Zato je on najbolji na svetu, i teško može ko da mu parira što se tiče mentalne snage. To je nešto neviđeno, i kad svi misle da je izgubio, u njegov glavi je samo jedna stvar – pobeda i da nema predaje – istakao je Kešelj.

24sedam

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike