Bravo majstore: Novak u najčudnijem meču u karijeri jači od povrede i Frica

12.02.2021

13:44 >> 14:09

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta bolji od Amerikanca sa 3:2

Bravo majstore: Novak u najčudnijem meču u karijeri jači od povrede i Frica
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill)

Bravo majstore, to što je Novak Đoković uradio u meču 3. kolu Australijan openu, ne pamati se da je neko uradio.

Novak Đoković sigurno u svojoj bogatoj karijeri nije imao ovakav meč. On je iz ponora i povrede uspeo dasavlada Tejlora Frica sa 3:2 (7:6, 6:4, 3:6, 4:6,6:2), iako od sredine trećeg seta nije mogao normalno da se kreće, čak se u jednom trenutku mislilo da će predati meč, jer njegovi pokreti su govorili da on nema snage da izdrži do kraja.

Međutim, ono što je Novak uradio u petom setu, može da poredi sa neverovatnim, senazacijom, čudom, jer u onakvim okolnostima, Novak je uspeo da da dobije mentalnu snagu, koja ga je na kraju dovela do pobede.

Što se tiče samog meča, sve je na početku izgledalo kao da će prvi reket sveta lako izaći na kraj sa Tejlorom Fricom u 3. kolu Australijan openu, tako je bilo, Novak vodio je sa 2:1 u setovima, ništa nije nagovešatavalo da može da dođe do nekog preokreta i da će prvi reket sveta da se plasira u osminu finala ovog grend slema.

Pročitajte još

Ali, sredinom trećeg seta, Nole je pri jednom isklizavanju, osetio bol, kao da je povredio desni kuk, i posle toga, meč je krenuo u totalno drugom pravcu.

Đoković je čak tražio i medicinski tajm-aut, uzeo je i neku tabletu, ali situacija se nije poboljšavala. Izgledao je kao da statira na terenu, i sve je ličilo da srpski teniser ne može da nastavi meč i da će predati.  Međutim, Đoković se nije predao, bez obzira na to što Fric osvojio četrvti set, ušlo se u peti, u kojem prvi reket sveta nije imao šta da izgubi.

Videlo se da može samo da servira kako treba, ali da neki pokreti u desnu stranu mu dosta otežavaju posao i onda se u petom gemu desilo, čudo. Đoković je uspeo da napravi brejk i povede sa 4:2, i na kraju osvoji taj set i pobedi Frica sa 3:2.

Najbolji pokazatelj koliko je ovo sve bilo iscrpljujuće za Đokovića pokazuje krik posle meča, što dovoljni govori kako je bilo stanje našeg igrača. Još je njegov nastup u narednom duelu protiv Miloša Raonića neizvsetan, i tek će se više znati posle detaljnih pregleda koji će biti urađeni u toku današnjeg dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike