Revolucija u fudbalu stiže iz Italije: Gasite Ligu šampiona i Ligu Evrope, nema tu para!

15.09.2021

12:18 >> 12:56

0

Gazda Napolija osmislio takmičenje vredno 10 milijardi evra

Revolucija u fudbalu stiže iz Italije: Gasite Ligu šampiona i Ligu Evrope, nema tu para!
Copyright Aurelio de Laurentis / Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Još se nisu ljudski smirile sve strasti zbog neuspelog pokušaja osnivanja Superlige, a već imamo novi predlog za revoluciju u fudbalu.

Ideja je jednostavna, treba ukinuti dva najjača fudbalska takmičenja na Starom kontinentu – Ligu šampiona i Ligu Evrope, a formirati Evropsku ligu, koja bi mogla da ima vrednost od deset miiljardi evra!

Ovako kaže predsednik italijanskog Napolija Aurelio de Laurentis, koji je sve detaljno izanalizirao i istražio, pa došao do zaključka da se nešto pod hitno mora menjati.

U eksluzivnom intervjuu za Sportsmejl Laurentis je naglasio da je protivnik Superlige za bogate klubove, te da bi u “njegovoj” ligi bilo mesta za sve klubove koji rezultatima izbore plasman, bez obzira na marketinški i ekonomski potencijal.

– Ovaj sistem više ne funkiconiše. Liga šampiona i Liga Evrope ne donose dovoljno prihoda klubovima da bi njihovo učešće u ovim takmičenjima bilo opravdano. Da biste bili konkurrentni potrebni su vam vrhunski igrači, a to znači trošenje novca, koji se ne može zaraditi u postojećim takmičenjima – smatra prvi čovek Napolija, pa izlaže još jedan radikalan predlog:

Profimedia.rs

– Treba smanjiti broj klubova i utakmica u ligama širom Evrope, pa da napravimo Evropsku ligu sa demokratskim sistemom kvalifikovanja, na osnovu rezultata u domaćim takmičenjima. Ispitao sam projekat koji bi mogao da donese 10 milijiradi evra evropskom fudbalu, ali nam za to treba želja i potpuna nezavisnost.

Još jedan veliki problem u modernoj eri fudbala vidi De Laurentis i naglašava da “najvažnija sporedna stvar na svetu” gubi primat kod mlađih generacija.

– Ako ne promenimo pravila i fudbal napravimo većim spektaklom, napustiće nas mladi ljudi. Fudbal više neće biti centralna tema naših života. Moje istraživanje pokazuje da u uzrastu od osam do 25 godina više ne gledaju fudbal nego se igraju na njihovim pametnim telefonima.

pročitajte još:

Ovako predstavljeno deluje da sve što je prvi čovek italijanskog kluba izrekao ima smisla, jedini je problem što je trenutno sve na nekim predlozima i ne izgleda kao da će se nešto raditi po tom pitanju u skorije vreme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike