Ratovaće evropski prvaci: Inter i Real kreću bez Srba, Liverpul i Milan otvaraju grupu smrti (VIDEO)

15.09.2021

09:06

0

Kolarov i Jović meč najverovatnije počinju sa klupe

Ratovaće evropski prvaci: Inter i Real kreću bez Srba, Liverpul i Milan otvaraju grupu smrti (VIDEO)
Copyright Printscreen

Spektakularne utakmice prvog dana takmičenja u novoj sezoni Lige šampiona odlična su uvertira u večerašnje duele.

Bajern se prošetao kroz Barselonu i pregazi domaćina, u Bazelu je viđeno čudo jer Mančester junajtedu ni Kristijano Ronaldo nije pomogao da ostane ne poražen u duelu sa Jang Bojsima, a u duelu Sevilje i Salcbugra smo videli neke istorijske stvari.

Još se impresije nisu slegle, a već je vreme za nove nalete adrenalina. Večerašnji program, uz direktne prenose na Arena sport TV, sigurno će obeležiti duel dva nekadašnja evropska šampiona. Dva kluba koja su čak i u međusobnim duelima odlučivala o tituli.

Na čuveni Enfild u 21.00 istrčaće fudbaleri Liverpula i Milana, klubova koji su “krivi” za najspektakularnije finale Lige šampiona svih vremena, ono u Istanbulu, koje su Englezi dobili posle penala i posle minusa od tri gola na poluvremenu.

Liverpul i Milan, koji zajedno imaju 13 titula prvaka Evrope, samo dva puta u istoriji su odmerili snage. Oba puta u finalu Lige šampiona. Kao što smo već pomenuli 2005. godine slavio je Liverpul, dok je dva godine kasnije trofej otišao u ruke igrača Milana.

Kladionice kažu da je ovog puta Liverpul apsolutni favorit, a šanse za trijumf domaćina su toliko velike da se za “keca” daje kvota od samo 1.47. Za nerešen rezultat kvota je 4.5, dok bi eventualna pobeda Milana donela dobitak osam puta veći od uloženog.

Jasno je da je Liverpul na papiru kvalitetniji tim, naročito nakon vesti da Zlatan Ibrahimović nije u stanju da igra, a to bi na terenu trebalo da potvrde fudbaleri koje budu izabrali menadžeri.

Očekuje se da domaći tim nastupi u sledećem sastavu: Alison, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson, Henderson, Fabinjo, Tijago, Salah, Žota i Mane. Isto tako se predviđa da gosti na teren istrče sa ovim snagama: Manjan, Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Hernandez, Kesi, Tonali, Florenci, Diaz, Leao i Rebić.

U istoj grupi, koja se naziva i “grupom smrti” jer se u njoj nalaze tri šampiona Evrope i aktuleni prvak Španije i svojevremeno finalista Lige šampiona, svoj meč će u Madridu odigrati Atletiko i Porto. I ovde je domaćin apsolutni favorit za trijumf.

 

Grupa D je okarakterisana kao nešto lakša, ali će i tu već u 1. kolu koplja ukrstiti dva bivša prvaka Evrope. Inter i Real (u finalu 1964. godine slavio je tim iz Milana) ne važe za favorite za osvajanje Lige šampiona u ovoj sezoni, ali bi i njihov duel trebalo da bude više nego zanimljiv.

Ukoliko i jedni i drugi budu igrali onako kako to inače rade, mogli bismo da prisustvujemo predstavi sa mnogo golova, a to je ono zbog čega i gledamo fudbal.

Kladionice ovde nemaju favorita, bar ne velikog, a prednost je ipak na strani Intera, verovatno zbog činjenice da igraju na svom terenu. Pobeda Italijana biće nagrađen kvotom 2.60, trijumf gostiju sa nešto većih 2.90, dok je i remi u granici sa prethodna dva ishoda sa kvotom od 3.35.

 

Predviđa se da će gol Intera čuvati Handanović, a da će u polju nasupiti Škrinjar, De Vrij, Dimarko, Darmijan, Barela, Brozović, Člahanoglu, Perišić, Martinez i Džeko, dok bi Madriđani na teren trebalo da izađu sa ovih 11 igrača: Kurtoa, Karvahal, Militao, Načo, Gutierez, Valverde, Kazemiro, Modrić, Azar, Benzema i Vinisijus.

pročitajte još:

Dakle, Srbi će meč najverovatnije početi sa klupe, a ostaje da se nadamo da će menadžeri Simone Inzagi i Karlo Anćeloti u nekom trenutku dati šansu Aleksandru Kolarovu i Luki Joviću da pokažu šta znaju na otvaranju Lige šampiona. U istoj grupi sastaće se Šahtjor i Šerif, a presotali parovi za večeras su: Mančester siti – Lajpcig, Klub Briž – PSŽ, Bešiktaš – Dortmund i Sporting- Ajaks.

 

MN Press

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike