Rekordi padaju kada Markus Pejdž ima "vruću ruku" (video)

18.11.2020

06:47 >> 08:20

0

Autor: D. B.

Bek Partizana ušao u klupsku istoriju

Rekordi padaju kada Markus Pejdž ima "vruću ruku" (video)
Copyright MN Press

Kada jedan igrač postigne 25 poena, od toga sedam u poslednjem minut, uz to ubaci tokom meča osam trojki, a njegov tim slavi – onda nema dileme ko je junak.

A Partizanov junak na meču sa Uniksom bio je Markus Pejdž.

– Znali smo da će biti drugačije nego u Rusiji. Stvarno su dobra ofanzivna ekipa, uspeli smo da budemo čvrsti i da ih zaustavimo povremeno. Mnogo momaka je iskoračilo i doprinelo pobedi na različite načine. Znamo da je ovo velika nedelja, imamo dve utakmice Evrokupa, pa Zvezdu u ponedeljak. Probaćemo da idemo korak po korak, da ne letimo i da ne padamo, radujemo se zbog ove pobede, ali već nas čeka sledeći veliki zadatak – objasnio je momak koji uz pasoš SAD ima i putnu ispravu Srbije.

Brojke kažu: Partizan je protiv UNIKSA postigao 16 trojki. Tim je postavio klupski rekord kada je u pitanju jedan meč u Evrokupu. Do sada rekord crno-belih bio 14 na prošlosezonskoj utakmici protiv Virtusa (14). Uz to Pejdžovih osam trojki je apsolutni rekord jednom igrača Partizana u Evrokupu. Do sada šestigrača beogrdskog kluba je na jednom meču postiglo najviše pet šuteva izvan linije 6.75.

– Imao sam dobre pozicije, bio sam u ritmu u kome sam bio prošle utakmice i znao sam da ću se vratiti u svoj ritam, kao i prošle sezone. Saigrači su me tražili, pravili su akcije i davali su mi loptu, a dobro kod ovog tima je što sam večeras to bio ja, a u četvrtak neko drugi može da iskoči, Dangubić ili Zagorac, obojica dobro šutiraju i to nam mnogo znači – rekao je Pejdž.

Pred nova, velika iskušenja koja uskoro slede sve u Partizanu sigurno raduje šuterska forma Markusa Pejdža.

Pročitajte još: Kako je trener Partizana video meč protiv Uniksa

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike