Zagorac za 24sedam: On je duhovni vođa Partizana, od njega učim kako da budem dobar kapiten

08.10.2020

05:05 >> 19:34

0

Veliki adut Šćepanovićevog tima uživa u ulozi koju ima u crno-belom dresu

Zagorac za 24sedam: On je duhovni vođa Partizana, od njega učim kako da budem dobar kapiten
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su nedavno započeli snimanje nove epizode, u kojoj su glavne uloge podeljene skoro na isti način kao prošle sezone. Rade Zagorac je sigurno jedan od aktera koji želi da crno-beli tim ponovi slične stvari na terenu sa novim trenerom i nekolicinom novajlija.

Odlične partije prethodne sezone nisu materijalizovane zbog pandemije virusa korona, pa se svi u Humskoj nadaju da će ovog puta rasplet biti za njih daleko pozitivniji. Takmičarska godina je otvorena sa dva poraza – od Huventuda i Borca, samopouzdanje ekipe je na kratko poljuljano, ali je u pravom trenutku stigla pobeda protiv Venecije – 95:73. Na ovom meču je prve minute upisao Zagorac, koji je u prethodnom periodu imao problema sa povredom.

Zadovoljan sam kako smo izgledali protiv italijanskog tima. Definitivno su nam na prethodne dve utakmice nedostajali energija i jedinstvo, dve komponente koje su nas krasile prethodne sezone – priča Rade Zagorac za 24sedam. – Posle tih poraza dobili smo jasan znak da moramo da odreagujemo, da neke stvari moraju da se menjaju. Zapravo i snaga se pokazuje baš u tim nezahvalnim situacijama, kada je potrebno preuzeti odgovornost i promeniti put kojim ste krenuli. Nezgodno je kad ekipa koja je pretedent na najviši plasman tako otvori sezonu, nije nam bilo prijatno. Ali važno je da smo prepoznali situaciju i dobro odreagovali.

Nemanja Dangubić za 24sedam: U Partizanu imam šansu da se ponovo dokažem kao igrač

Za ekipu može da bude samo plus što je većina igrača iz prethodne sezone ostala na okupu.

– To je važno i za funkcionisanje na terenu, ali i van njega. Dobro je kada znaš šta saigrači vole, na koji način se šale… Nije potrebna prevelika adaptacija. Lakše se i uklope dva, tri nova igrača kada je većina već dobro sklopljena.

Na klupi se Vlado Šćepanović pomerio za jednu poziciju – od pomoćnika Andree Trinkijerija došao je do mesta glavnog trenera.

– Poznajemo ga već značajan vremenski period, zna kako mi funkcionišemo, a veoma je bitno i što poznaje mentalitet vodećih igrača. Naravno da je i za njega specifičan početak, svi znamo da je teško biti trener u Partizanu. Zapravo, nijedan posao u kome ne zavisite samo od sebe, ne može da bude lak. Sigurno da je na njemu sada mnogo veća odgovornost, nego što je to slučaj kada je bio pomoćnik. Treba mu dati kredit, da se privikne, da prođe neko vreme… Verujem da će sve to izgledati kako treba.

Erik Mika za 24sedam: Posle završetka karijere možda postanem propovednik

Završnica prethodne sezone u kojoj je Partizan izgubio šansu da se domogne najvećih trofeja nije demotivisala igrače.

– Naša želja je sada samo još veća. Svako od naš želi da ostvari neke timske a i lične ciljeve. Stvarno bih pohvalio ekipu, koja je sastavljena od pobednika. Vidi se ta želja za pobedom i u najsitnijim detaljima i igricama na treningu.

Zagorac kaže da uživa u ulozi koju ima u crno-belom taboru.

– Sigurno da je kompleksna i ne odnosi se samo na matematički učinak. Naravno, ne govorim ovo kao alibi. Ali na meni je da uz Novicu Veličkovića, koji je duhovni vođa ovog tima, ostale igrače konstantno motivišem i bodrim. Za mene to nije težak zadatak. Uvek imate ljude koji vode i vuku, i oni koji to dobro prate.

Kada je iskusni Veličković van rostera, kapitenska traka pripada Radetu. Upravo je to bio slučaj i protiv Venecije.

Lep je to osećaj. Imam njega kao jednog sjajnog mentora, godinama u Partizanu daje najbolji primer kako sve to treba da se radi. On je kapiten, a ja sam tu da učim od njega i da ga odmenim kada ne igra.

Nema predaha za crno-bele. Naredni izazov je derbi ABA lige sa ekipom Budućnosti već u subotu.

– Imamo težak raspored. Oni su jedan od glavnih pretedenata na najviši plasman u regionalnom takmičenju. Zadržali su neke domaće igrače, doveli pojačanja koja su timski nastrojena. Navikli smo da su utakmice sa njima uvek u žarkoj atmosferi, ovog puta neće biti tako… Siguran sam da je za nas pobeda protiv Venecije lekovita, da će nas nahraniti pozitivnom energijom i da ćemo u takvom raspoloženju uspeti da dobijemo i Budućnost – zaključio je Zagorac.

Čudno je bez navijača

Za sada su košarkaši Partizana na domaćem terenu mogli samo da se čuju međusobno, njihovi glasovi se mešaju sa šripom patika.

– Čudno je zaista, pogotovo igračima Partizana, Zvezde i sličnim ekipama koje uspehe grade na krilima velikog broja navijača. Većini klubova koji nemaju mnogo pristalica i nije toliko drastična razlika. Za nas jeste – ali baš ovakva situacija će nas naterati da naučimo i kako je kada morate da se oslonite isključivo na sebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike