"Rat" Španaca i tzv. Kosova nastavljen na tribinama: Gosti prošvercovali zastavu, moralo je da reaguje obezbeđenje (VIDEO)

01.04.2021

20:26 >> 06:10

0

Autor: Adam Štulić

Ne prestaju igrice van terena

"Rat" Španaca i tzv. Kosova nastavljen na tribinama: Gosti prošvercovali zastavu, moralo je da reaguje obezbeđenje (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twittter/ConceptoBarca

Od momenta kada je žreb u istu kvalifikacionu grupu stavio Španiju i tzv. Kosovo bilo je jasno da će utakmice tih reprezentacija biti pod posebnom pažnjom.

Zbog toga što Španci ne priznaju južnu srpsku pokrajinu kao samostalnu državu, nekoliko dana pre utakmice u Sevilji domaćini su nagovestili da na stadionu neće biti zastave tzv. Kosova, kao ni intoniranja himne, ali su pod pritiskom čelnici Saveza popustili i dozvolili da se utakmica odigra po protokolima FIFA i UEFA.

Ipak, Španija je našla način da doskoči gostima tako što su tokom prenosa na španskoj televiziji isekli momenat u kojem se intonira himna ove tzv. države, a u prenosu nijednom neće biti izgovorena reč Kosovo, dok je skraćenica u uglu ekrana napisana malim slovima.

Dužni, međutim, nisu ostali ni iz delegacije FS tzv. Kosova. čiji su predstavnici uneli zastavu samoproglašene zemlje u ložu stadiona. Špancima se to, očekivano nije dopalo, pa su pozvali obezbeđenje da je ukloni.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike