Šamar Španaca tzv. Kosovu: Stroga pravila za prenos uživo, komentatoru zabranjeno da im izgovori ime

31.03.2021

15:15 >> 16:37

0

Mnogo pažnje izazvao je duel Španije i tzv. Kosova, koji je na programu u sredu od 20.4 u Sevilji

Šamar Španaca tzv. Kosovu: Stroga pravila za prenos uživo, komentatoru zabranjeno da im izgovori ime
Copyright Profimedia

Mnogo pažnje izazvao je duel Španije i tzv. Kosova, koji je na programu u sredu od 20.4 u Sevilji, a domaćini su spremili nekoliko strogih pravila za organizatore TV prenosa, kao i za samog komentatora, javlja “Marka”.

Osim što Španci u najavi utakmice nisu nazivali po imenu, već kao “Kosovska fudbalska federacija”, na konferenciji pre meča izbio je skandal kada je portparol tzv. Kosova naterao novinara Asa da izgovori reč kosovo, iako je on odbijao da to uradi dok je pokušavao da postavi pitanje.

Ali, Španci ne nameravaju da ni na koji način iskažu tzv. Kosovu bilo kakvo priznavanje, pa tako TV prenos neće emitovati himnu gostiju, niti će u TV prenosu smeti da se vidi zastava nepriznate države u bilo kojem momentu, a takođe je i komentatorima zabranjeno da izgovaraju reč Kosovo tokom meča.

Pročitajte još:

Podsetimo, Španija ne priznaje tzv. Kosovo kao državu, a zakoni ove zemlje ne dozvoljavaju da se himna nepriznate države emituje na javnoj televiziji.

Podsetimo, Poanija je trenutno druga u grupi B sa četiri boda posle dva kola. Prva je Švedska sa šest, a Kosovo je na začelju bez bodova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike