Poznata imena još dvojice učesnika na turniru u Beogradu: Stiže trostruki osvajač grend slemova i jedan od omiljenih tenisera današnjice

12.03.2021

12:25 >> 21:24

0

Autor: D. B.

Poslednji rok za prijave je 22. mart

Poznata imena još dvojice učesnika na turniru u Beogradu: Stiže trostruki osvajač grend slemova i jedan od omiljenih tenisera današnjice
Copyright Profimedia/Chryslene Caillaud/Panoramic/Bestimage

Novak Đoković, Dominik Tim, najbolji teniseri iz Srbije, ne računajući Dušana Lajovića, a sada su poznata još dva imena koja bi trebalo da zaigraju na ATP turniru u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima italijanskog novinara Luke Fiorina, reč je o Gaelu Monfisu i Stenu Vavrinki.

Monfis je trenutno 12. igrač na ATP listi, a Francuz je na ATP turu već 11 godina. Tokom karijere je osvojio deset titule, a najbolji plasman bio mu je šesto mesto. U dosadašnjoj karijeri je upisao 493 pobede uz 280 poraza (računajući mečeve koje je odigrao na ATP turu, grend slemovima i Dejvis kupu).

Vavrinka je poslednjih godina u padu što se tiče ATP rankinga. Trenutno je 20. igrač na svetu, a tokom karijere (27. januara 2014. godine) stigao je do mesta broj tri. U karijeri je stigao do 16 titula, a najveće uspehe je ostvario pobedama na tri grend slema (Australijan openu 2014, Rolan Garosu 2015. i US openu 2016. godine). Sa Rodžerom Federerom je osvojio zlatnu medalju u dublovima u Pekingu. Kada se uzmu u obzir mečevi na grend slemovima, ATP turu i Dejvis kupu, ukupno je ostvario 533 pobeda i 309 poraza.

“Srbija open” će se održati od 19. do 25. aprila, a prijavljivanje za turnir trajaće do 22. marta. U istom treminu u kome se održava turnir u Beogradu zakazan je i turnir u Barseloni (on je po rejtingu jači i spada u seriju ATP 500, u odnosu na beogradski koji je iz kategorije ATP 250).

Pročitajte još

– Nakon skoro jedne decenije, ponovo ćemo imati turnir u kategoriji 250. Nadam se da će se neke stvari smiriti do tada, da bi publika uživala u mečevima vrhunskih tenisera. Velika imena će doći, ne smem još da ih otkrivam. Nadam se dobrom tenisu, lepom vremenu i publici na tribinama – objasnio je Đoković tokom nedavnog gostovanja na RTS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike