Stav eksperta: Zbog čega je Đoković najbolji?

11.03.2021

12:42 >> 13:16

0

Autor: D. B.

Nekadašnji svetski broj 2 nema dilemu gde je Novakovo mesto u istoriji tenisa

Stav eksperta: Zbog čega je Đoković najbolji?
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

On zna koliko je težak put do vrha u tenisu. U karijeri je stigao do 17 titula, najbolji plasman u karijeri bilo mu je drugo mesto na ATP listi, a najveći uspeh na grend slemu finale na Rolan Garosu. On je Aleks Koreča, nekada dugovečni profesionalni teniser iz Španije, a danas jedan od eksperata koji komentariše mečeve na Jurosportu.

Ovaj ekspert je objasnio koliko je impresioniran činjenicom da je Novak Đoković prošlog ponedeljka srušio rekord Rodžera Federera, ušavši u 311. nedelju na mestu broj 1 ATP liste.

Moram da kažem da je Novakov rekord nešto ludo. Biti toliko nedelja na mestu broj jedan na svetu samo pokazuje o kakvoj konstantnosti je reč. On to pokazuje godinama. Dobra stvar je što želi da taj rekord još poboljša. Ne znam ni sam koliko još nedelja može da bude na vrhu, ali mislim da tokom ove sezone može da osvoji još jedan ili dva trofeja na grend slemovima, pošto igra veoma dobro – objasnio je Koreča.

Čovek koji je nekada trenirao Endija Marija i bio selektor Dejvis kup reprezentacije Španije pokušao je i da dočara koliko je teško pobediti Đokovića.

Pročitajte još

Smatram i da je, u istoriji tenisa, on igrač protiv koga je taktički najteže igrati. On nema slabe tačke. Njegov servis je dobar, njegov ritern je dobar, njegov bekhend je neverovatan, a forhend mu je super. Kreće se jako dobro, brani se dobro, u ofanzivi ima mnogo varijacija. U momentu kada svi imaju sličan stil, on je daleko najbolji u njemu. Pobeđuje na toliko mečeva, i baš je teško njegovim protivnicima da ga “povrede” – objasnio je Koreča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike