Isplivao Novakov intervju iz tinejdžerskih dana: Drugari mi ne zavide, ali nastavnici su druga priča

10.03.2021

09:12 >> 12:59

0

Autor: D. B.

Davno je bila ta 2002. godina

Isplivao Novakov intervju iz tinejdžerskih dana: Drugari mi ne zavide, ali nastavnici su druga priča
Copyright MN Press

Tada je imao samo 15 godina. Bio je član Teniskog kluba Partizan. U tom momentu prvak Evrope i prvak Jugoslavije do 15 godina. I doživeo je da intervju sa njim objavi list “Tempo”. Pogađate, reč je o Novaku Đokoviću.

Budući kralj tenisa tada je pričao već kao veliki, mada nije mogao da prođe i bez onih dečjih odgovora, kao iz leksikona (omiljeno jelo: piletina sa krompirićima, omiljeno piće: đus, omiljena bolja: crvena). U predstavljanju Novaka, “Tempo” objašnjava da mu je majka bivši difovac, a otac i stric skijaši. Otkriva i da nije krenuo očevim stopama, ali i da je sa četiri godine došao u kontakt sa tenisom.

– Tenis, kojim se bavim od sedme godine, privukao me je kao individualni sport. A u njemu se koriste i loptice – pričao je tada Novak.

Objašnjava se da Novak trenira u Partizan sa Acom Bolićem i Bogdanom Obradovićem, ali i u Minhenu u Teniskoj akademiji Nikole Pilića.

– Zahvaljujući pre svega porodici, ostvario sam rezultate. Oni su me pomogli finansijski i moralno. Moja rođena braća se ugledaju na mene, Marko sa deset, a Đorđe sa šest, i takođe se bave tenisom – pričao je Novak.

Otkrio je i kako usklađuje školovanje sa već tada brojnim obavezama.

– Vanredno učim od šestog razreda, a drugari iz škole nemaju neku zavist. Nastavnici su druga priča. Ali završio sam osnovnu školu.

Mladi Đoković je pričao i o idolima.

– Divim se Pitu Samprasu, sviđa mi se njegov pristup igri. Pomenuo bih i Agasija i Safina, koji napadački igraju.

U momentu kada je davao ovaj intervju, Novak još nije igrao meč na travnatom terenu.

– Tenis je skup sport, za uspeh je vrlo bitan talenat, ali i rad i ulaganje. Za početak bavljenja ovim sportom najbolji period je između sedme i desete godine.

Đoković je objasnio i kako mu izgleda jedan običan dan.

Pročitajte još

– Ustajem rano, treniram, sledi odmor, pa opet trening. Imam popunjen dan. Stalno putujem na turnire i u Nemačku na Tensku akademiju, gde je druženje super.

“Tempo” je otkrio i da slobodno vreme provodi sa društvom i drugaricama, ali i da igra kompjuterske video-igre.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike