24sedam otkriva koliko će koštati organizacija ATP turnira u Beogradu

25.01.2021

06:33 >> 09:03

0

Autor: Milan Nastić

Prema našim informacijama cifra se kreće oko 900.000 evra

24sedam otkriva koliko će koštati organizacija ATP turnira u Beogradu
Copyright MN Press

 

Srbija je posle osam godina ponovo uvršćena na tenisku mapu sveta dobijanjem Beograda da organizuje turnir iz serije 250 od strane ATP.

To je ona lepša strana,ali postoji i ona druga, kako obezbediti finansije koje nisu nimalo zanemarljive, pogotovo u današnje vreme u doba pandemije koronavirusa.

Kako 24sedam saznaje za organizacija turnira iz serije 250 u Beogradu biće potrebno oko 900.000 evra.

Naravno, u tu cifru je uračunat i nagradni fond,ali i sve što je potrebno da svi učesnici imali najbolje uslove koji su po pravilima ATP-a.

To podrzumeva hotele “de luks” kategorije, pa angažovati linijske sudije i sve što je vezano za sam turnir.

Na to treba dodati da će morati biti angažovano između 200 i 250 ljudi, koji će voditi računa o svakom detalju tokom organizacije.

Pročitajte još

Nema dileme da je i postavljanje tribina ogroman izdatak, tako da će za turnir u Beogradu morati da se izdvoji ozbiljna cifra i u tom segmentu.

Naravno i nagradni fond nije zanemarljiv i većina turnira iz serije 250 iznosi u oko 300.000 evra, pa i više. Ove godine će biti malo drugačije, zbog velike krize povezano sa koronom,dosta turnira je smanjilo nagradni fond, pa treba očekivati da će tako biti i u Beogradu.

Teniski trener Goran Bubanj,koji je bio u organizaciji “Serbian opena” ističe da je u ovakvim manifestacijama potrebna pomoć kako grada, tako i države, jer ovo je najbolja promocija zemlje u svetu.

– Sad stvarno ne znam koliko će novca biti potrebno da se organizuje ovaj turnir,ali u svakom slučaju ozbiljne su finansije potrebne. Smatram da je pomoć grada i države veoma bitna karika. Mislim da je teško izneti sve to bez njihove pomoći, kako logistički, tako finansijski. I još jedna bitna stvar za ovaj turnir je i to je da budu pune tribine. Jedan od glavnih razloga što “Serbina open” nije uspeo, leži u tome što nije bilo intersovanje gledalaca da prate uživo mečeve – poručio je Bubanj za 24sedam.

 

MN Press

On veruje da će Novak biti učesnik turnira koji će se održati u Beogradu.

– Gotovo sam siguran da će Nole odlučiti da se takmiči na turniru u Beogradu. Njemu mnogo znači što je naša zemlja uspela da se izbori da dobije licencu i bude uvršćena u kalendar ATP. Znam koliko bi ovom narodu bilo drago da vidi najboljeg igrača uživo. Pored Novaka, očekujem da će učešće prijaviti i ostali naši teniseri i time naprave pravi ugođaj za sve koji vole tenis i koji žele da naša zemlja napokon dobije neki respektabilan turnir – kazao je Goran Bubanj za 24sedam.

Pročitajte još

Teniski trener smatra da jedini problem može da bude kakvi će vremenski uslovi biti u aprilu tokom turnira, što je veoma bitno pre svega zbog publike.

– Kad se održavao “Serbian open”, to je bio maj i tada su idealni uslovi za igranje. Može malo da plaši april zbog vremenskih uslova, ali se nadam da to ćemo u tom periodu imati lepo vreme i da ćemo uživati u mečevima koji se budu održavali na turniru. Ponavljam, smatram da je Srbiji zaslužuje tako nešto, i nadam se da ovo neće biti samo ove godine, već da ćemo dobiti višegodišnju licencu. Sad ne znam kakva su razmišljanja Budimpešte i vlasnika tog turnira Jona Cirjaka, da li pravi pauzu samo ove godine ili više nema interesa da ga organizuje u Mađarskoj.

Bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović za 24sedam je istakao da podržava održavanje turnira u Beogradu i nada se da bi dolazak Đokovića bio najbolja reklama za ovu manifestaciju.

– Apsolutno podržavam organizaciju turnira u Beogradu. To je dobro za tenis, grad, državu, i ,mnogo bi značilo kad bi učešće prijavio i Novak Đoković. To bi bio vetar u leđa u istalim teniserima iz inostranstva da dođu i nadam se da bi to moglo da se dogodi, mada je u tom periodu ATP kalendar prebukiran. Bilo bi sjajno kad bi se njemu priključili i ostali naši teniseri, čime bi turnir u Beogradu dobio još više na značaju – poručio je Obradović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike