Piksijev prvi poraz na klupi "orlova": Japan iz prekida matirao bledu Srbiju

11.06.2021

12:20 >> 12:40

0

Autor: Adam Štulić

Japan slavio mimimalnim rezultatom u prijateljskom meču protiv orlova

Piksijev prvi poraz na klupi "orlova": Japan iz prekida matirao bledu Srbiju
Copyright Profimedia

Piksijeva Srbija doživela je prvi poraz. Na prijateljskom meču u Kobeu, Japan je savladao „orlove“ minimalnim rezultatom – 1:0 (0:0).

Trenutak odluke odigrao se na samom startu drugog poluvremena. Japanci su izveli korner sa desne strane, lopta je sa prve stative glavom prebačena na drugu, gde je potpuno usamljen bio Ito, koji nije imao težak zadatak da savlada Rajkovića.

Selektor Srbije na japansku turneju poveo je kombinovani sastav sa željom da vidi na koga sve može da računa u nastavku kvalifikacija za SP. Iako rezultat nije bio u prvom planu, „orlovi“ se pomešanih osećanja vraćaju kući, pošto su pre današnjeg meča s Japanom remizirali u duelu s Jamajkom (1:1).

Srbija Japancima nije ozbiljnije pripretila za devedeset i kusur minuta utakmice koju je iz jedne od loža na stadionu pratio i legendarni kapiten Barselone Andres Inijesta.

Osim nekoliko nepreciznih pokušaja sa distance i posle prekida, „orlovi“ su u većem delu meča bili potpuno bezopasni po gol Japana, koji do gola, takođe, nije pružio partiju koja može da zadovoji njihovog selektora.

Veoma bledo prvo poluvreme, brzo je potisnuto u drugi plan posle vodećeg gola Japanaca, koji su potom zaigrali znatno angažovanije sa željom da drugim golom overe trijumf. U nameri da još jednom savladaju Rajkovića su i uspeli, ali je pogodak Onaivua u 64. minutu poništen zbog ofsajda.

Doskorašnji fudbaler Partizana Takuma Asano u igru je ušao u 76. minutu umesto strelca pobedonosnog gola Ita, i do kraja susreta je bio najveća pretnja po mrežu Srbije, ali je njegova dva pokušaja u samoj završinicu duela osujetio Predrag Rajković.

SRBIJA: Rajković – Spajić, S. Mitrović (72. Čestić), Pavlović – Gudelj, Ne. Maksimović (78. Ilić), Grujić (46. Vulić), Terzić – Makarić (46. Petković), Joveljić, N. Jović (58. Gavrić).

JAPAN: Gonda – Tanigući, Muroja (65. Jamane), Ueda, Nagatomo (83. Ogava) – Morita, Hašimoto (46. Kavabe) – Furuhaši (46. Onaivu), Minamino (83. Haraguči), Ito (76, Asano) – Kamada.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike