Piksi izbegao prvi poraz na klupi Srbije: Jamajkanci namučili podmlađene "orlove" (VIDEO)

07.06.2021

09:20 >> 11:53

0

Selektor Srbije ofanzivnom taktikom i zamenama u drugom poluvremenu uspeo da promeni tok utakmice

Piksi izbegao prvi poraz na klupi Srbije: Jamajkanci namučili podmlađene "orlove" (VIDEO)
Copyright FSS

Podmlađeni tim Srbije odigrao je u Japanu nerešeno 1:1 u prijateljskom meču protiv selekcije Jamajke. Rivali sa Kariba poveli su golom Greja u 29. minutu, da bi konačan rezultat postavio Strahinja Pavlović u 61. minutu.

“Orlovi” su bili nadigrani u prvom poluvremenu. Vođstvu Jamajkanaca je kumovala greška golmana Đorđa Nikolića, pa se posle toga uvukla nesigurnost u celu ekipu, zbog čega je protivnik bio u nekoliko situacija blizu toga da uveća svoju prednost.

Slika na terenu se donekle izmenila u nastavku meča, nakon pauze. Selektor Dragan Stojković Piksi izvršio je odmah četiri zamene, Milana Makarića približio je golu, tako da se zahvaljujući tim taktičkim i personalnim rešenjima lopta više zadržavala na polovini Jamajkanaca. Malo jači pritisak doneo je odmah izjednačenje. Akciju je poveo Marko Petković po desnom krilu, a Pavlović se iz drugog pokušaja, iskosa sa leve strane, slabijom desnom nogom upisao u strelce.

Pokušali su “orlovi” da iskoriste dobar momenat u svojoj igri i da u nastavku meča dođu do potpunog preokreta, ali su igrači zvanično 45. tima na FIFA rang-listi uspeli da odole svim njihovim napadima.

Srbija: Nikolić – Petković, Mitrović, Čestić, Terzić – Gudelj, Grujić, Ilić – Gavrić, Jović, Joveljić.Ušli su tokom meča: Uroš Spajić, golman Marko Ilić, Strahinja Pavlović, Milan Makarić i Miloš Vulić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike