Partizan spreman za "Mega izazov"

11.12.2020

11:27

0

Autor: D. B.

Crno-beli dočakuju tim koji ih je samo jednom pobedio u gostima u ABA ligi

Partizan spreman za "Mega izazov"
Copyright MN Press

Kao na traci smenjuju se izazovi za košarkaški klub Partizan. U sredu je izboren plasman u Top 16 Evrokupa, a već u subotu (19.00, Arena sport 1) crno-beli će u 10. kolu ABA lige dočekati košarkaše Mege.

Trener Sašo Filipovski prepun je reči hvale za sutrašnjeg rivala koga opisuje kao sjajnu i dobro utreniranu ekipu.

Mega ima sjajnu ekipu, dobro su utrenirani i imaju odličnog trenera koji zna košarkašu. Imaju mlade irače koji dobro prate sistem – brzi su, imaju raznolikost u napadu. Imaju i „rol“ i „pop“ igru, šutere koji mogu da pogode za tri poena, dobru organizaciju igre, a tu im je i iskusni Milenko Tepić. koji može da pomogne. Baš su neugodni – hvali Filipovski tim Vlade Jovanovića.

Dodaje i trener crno-belih da odgovor njegovog tima na ovakvu igru mora da bude – odlična odbrana.

Moraćemo da odigramo vrlo dobru odbranu kako bismo sprečili njihov kontranapad. U napadu moramo da budemo što kozinstetniji. Moramo da „razvučemo“ igru na svih 40 minuta. Čeka nas izazov da protiv tako mlade ekipe igramo jako precizno – objasnio je Filipovski.

Pročitajte još: Sve o Filipu Petruševu

Crno-beli su do sada u ABA ligi mahom pobeđivali Megu. Precizno, Partizan iz 14 mečeva u regionalnog takmičenju protiv ovog rivala ima 12 pobeda. Mega je samo jednom uspela da pobedi tim iz Humske na gostujućem terenu (sezona 2015/16). Zanimljivo, boje Mege su tada branili sadašnji aduti Partizana Nikola Janković i Ognjen Jaramaz.

Pred sutrašnju duel očekivanja je izneo uprvo Jaramaz

– Ekipa Mege igra vrlo dobro ove sezone, imaju centarski par koji igra fantastično i iskusnog Tepića koji vodi ekipu. Prikazali su fantastične partije i u taj meč moramo da uđemo sa velikim respektom, iako su mlada ekipa. Mi dolazimo iz još jedne važne pobede u Evrokupu, mislim da nam je forma u usponu i da smo favoriti u ovom meču. Moramo da pobedimo, s obzirom na naše ciljeve u ABA ligi. To je veliki izazov, ali trudimo se da nas to ne opterećuje već da nas motiviše – jasan je Jaramaz.

Pročitajte još: Bez njega košarkaši Partizana ne bi mogli ovako da igraju

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike