Tomas je naredio: Partizan ide u Top 16

09.12.2020

21:22 >> 21:29

0

Autor: M. R.

Amerikanac proradio u pravom trenutku i pogurao Partizan u sledeću rundu Evrokupa

Tomas je naredio: Partizan ide u Top 16
Copyright MN Press

Prvi cilj košarkaškog kluba Partizan ove sezone je ostvaren: crno-beli su u Top 16 fazi Evrokupa.

Tim Saše Filipovskog je pobedio borbeni, žilavi, uporni, a opet za ishod meča nezainteresovani, Bahčešehir – 88:75 (25:17, 17:20, 17:21, 29:17).

Pročitajte još: TOK MEČA

A čime i ko je to pravio probleme crno-belima? Tokom prvog poluvremena Erik Grin i njegov perfaktan šut za tri poena (3-3) i postignutih 13 poena. Tokom treće četvrtine, ofanzivni skok gostiju. Ali, ruku na srce, ko zna šta bi bilo i kakav bi rezultat na kraju bio da je nekadašnji NBA centar, danas uzdacnica Bahčešehira, Tomas Robinson makar malo bolje pogađao sa linije slobodnih bacanja. A imao ih je Amerikanac itekako mnogo. Tačnije – 14!

Sve što se dešavalo na parketu dvorana „Ranko Žeravica“ bilo je pomalo čudno. Turski tim je igrao kao da je u igri za plasman u sledeću fazu, a ne da je otpisan. Partizan je imao uspone i padove, deset poena prednosti tokom treće četvrtine, ali i gotovo monetalni „blek-aut“ kada je prvi put stigo do dvocifrene prednosti. A tokom tog “pomračenja” dozvolili su crno-beli sebi da ekipa iz Istanbula na startu četvrte četvrtine ponovo dođu do prednosti i vođstva. Na nešto više od šest minuta pre kraja meča na semaforu je stajalo – 69:67.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije Partizan je imao svog diskretnog heroja. Zagrmeo je u par navrata Rašon Tomas i to baš onda kada je bilo najbitnije. Tokom poslednje četvrtine bilo je njegovih zakucavanja, pa koševa pod faulom, pa onda i jako bitna trojka. Ona na dva minuta pre kraja Partizan se konačno “odlepio”. Tom trojkom Partizan je stigao na 81:73. Bila je to trrojka za pobedu, trojka i za matematičku overu plasmana u sledeću rundu. Trojka kojom je Tomas “cementirao” epitet igrača meča.

PARTIZAN: Mika, Mekintajer 17 (5as), Zagorac 8, Pejdž 10, Dangubić 7 (4sk), Gordić 2, Jaramaz 6, Veličković 4, Janković 12, Tomas 18 (6sk), Trifunović, Mozli 4 (6sk)

BAHČEŠEHIR: Džouns 5, Robinson 9 (6sk), Ozdemir, Ondžel 8, Grin 25 (6as), Kilički, Jildizli 6, Akjazili 10, Ovens 5, Oldriž, Jilmaz 7 (6sk)

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike