Nikola Janković za 24sedam: Bolji smo od Huventuda, zato poraz u Badaloni toliko i boli

01.10.2020

10:20 >> 22:31

0

Centar Partizana sumira utiske posle prve utakmice u Evrokupu

Nikola Janković za 24sedam: Bolji smo od Huventuda, zato poraz u Badaloni toliko i boli
Copyright Profimedia

Evropsko putovanje crno-belih prošle sezone prekinuto je kada su bili u punoj snazi, obuzeti pobedničkom energijom i motivisani da stignu do samog kraja. Virus korona je prekinuo njihove snove, koji su sada, posle pola godine ponovo aktuelni. Prva utakmica u novoj sezoni – sasvim logično posle dugačke pauze, nije donela nastavak prošlogodišnje priče.

Poraz od Huventuda u prvom kolu Evrokupa – 85:82 pokazao je novom treneru Vladu Šćepanoviću, a istovremeno i igračima, na čemu moraju da rade već po povratku iz Badalone. Centar Nikola Janković je za 24sedam proanalizirao prvi susret na otvaranju sezone.

– Ima mnogo razoga za optimizam – prvi je utisak Jankovića. – Prvih pet minuta utakmice smo bili potpuno pogubljeni i uplašeni, a to je samo posledica neigranja takmičarske utakmice više od šest meseci. Kad smo igrali našu najbolju košarku, onda smo vodili čak 15 razike. Dešavaju se oscilacije, nismo uspeli da izbegnemo onaj pad u drugom poluvremenu.

Nisu na kraju susreta igrači beogradskog tima mogli da sakriju razočarenje zbog propuštene prilike.

Teško nam je pao poraz jer smo videli da smo bolja ekipa od njih, ali sami smo krivi. Opet, moram da kažem da smo igrali protiv izuzetno napadački kvalitetnog tima. Mi smo 30 minuta dominirali, ali loših prvih i poslednjih pet minuta su bili dovoljni da ispustimo pobedu.

Janković je ulaskom u igru doneo pozitivne stvari Partizanu (8 poena, 4 skoka). Rival mu je u reketu bio iskusni Ante Tomić, bivši igrač Barselone i Real Madrida, koji je posle 283 evroligaške utakmice u karijeri, debitovao u Evrokupu

– Nije mi bio prvi put da igram protiv Tomića. Mislim da sam protiv njega odradio dobar posao. On je specifičan igrač, ali uspeli smo da ga zaustavimo. Otvorio je utakmicu sa šest uzastopnih poena, a onda je do kraja dao samo još četiri.

U odnosu na prošlu sezonu Partizan je promenio trenera – otišao je Andrea Trinkijeri, a od igrača tim su napustili Volden, Mekadu, Reding, Birčević i Pejners.

– Ekipa se zapravo nije mnogo promenila. Mislim da nam je samo potrebno vreme da se sve uklopi kako treba posle ovolike pauze. Nismo imali mogućnost da tokom priprema imamo dovoljno jakih provera, to se vidi… Huventud je već odigrao tri utakmice u ACB ligi, a nama je ovo bilo tek prvi meč.

Borac je naredni rival

Nemaju mnogo vremena za predah crno-beli. Večeras se vraćaju u Beograd, a u subotu ih čeka otvaranje ABA lige – duel sa Borcem na domaćem terenu od 21.00.

– Protivnik će biti veoma motivisan da ostvari pobedu. Oni su čvrsta i kvalitetna ekipa, odmerili smo snage tokom priprema. Iako ih predstavljaju kao napadački tim, igraju na visokom nivou i u odbrani. Mi sutra imamo jedan trening, malo je vremena za pripremu… Ali ako odigramo odbranu kao što znamo, bićemo pravi.

I pored poraza, centar crno-belih priznaje da je povratak na teren svima izuzetno prijao.

– Prelepo je igrati ponovo, baš smo se svi uželeli. Nije prirodno za nas, koji se bavimo košarkom, da toliko budemo odvojeni od terena. Psihički bi bilo mnogo loše da se početak sezone ponovo odlagao, tako da nam je drago što smo počeli i nadam se da neće biti prekida.

Kakvo poštovanje iz Španije: Dva tima, jedan bog (foto)

U Badaloni je Partizan imao priliku da sa tribina čuje glasove i aplauze navijača.

– Bilo je čudno, nismo očekivali publiku. Prijatno je čuti reakciju sa tribina, jer to daje posebnu draž i takmičarski značaj. Košarka se, kao i sport uopšte, i igra zbog navijača. Sablasno je kada igraš pred praznim tribinama, jer onda utakmica liči na prijateljsku. Publika je bila prava košarkaška, lepo su nas dočekali.

Nikola je u jednom trenutku pred letnju pauzu bio pozitivan na koronu.

Dobro je, bez nekih posledica sam prošao. Uticalo je na spremnost, ali uspeo sam da se vratim. Sad smo pred put testirani u Beogradu, dan pred utakmicu smo proveli skoro 12 sati sa maskom na licu. Nose se sve vreme u avionu, pa onda i u hotelu. Merili su nam temperaturu… U Španiji se odmah videlo da baš se pridržavaju. Nose se maske i na otvorenom, ambijent je isti kao kad je u Srbiji bio karantin. Na utakmici su bila četiri sedišta razmaka između ljudi – pojasnio je Janković.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike