Partizan napada Slovake isto kao što je napao Proleter: Stanojević ne menja tim koji melje

22.07.2021

20:10 >> 07:46

0

Crno-beli spremni za Evropu

Partizan napada Slovake isto kao što je napao Proleter: Stanojević ne menja tim koji melje
Copyright MNPRESS

Promena i ako ih bude, biće minimalne, ovim rečima je Aleksandar Stanojević opisao svoje namere kod sastavljanja ekipe za sutrašnji (21.00) duel Partizana sa slovačkom Dunajskom Stredom, dajući time prednost jedanaestorici koji su nokautirali Proleter na svojoj superligaškoj uvertiri prošle subote u Novom Sadu.

Realno, tim je delovao i razigrano i ubojito tokom prvih pola sata utakmice da je možda i nepravedno očekivati izostanak nekog startera sa “Karađorđa” na premijeri u Humskoj. Zato treba verovati da će Stanojević ostati dosledan svom prvom izboru i da će se u formaciji 4-2-3-1 na terenu pojaviti Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković, Pantić, Jović – Rikardo.

Gde bi mogle da se dogode minimalne korekcije? Sasvim sigurno njih neće biti u poslednjoj liniji tima. Na desnom beku Miljković neće imati alternativu, jer Živković vuče suspenziju u Evropi iz svojih ranijih dana, dok Urošević u odsustvu povređenog Obradovića ima prednost ispred pomalo zaboravljenog Brežančića. Unutrašnji deo defanzivnog reda mogao bi da bude promenjen isključivo ako bi postojao zdravstveni problem kod jednog od štopera i tada bi iskusni Ostojić dobio priliku da zaigra. Već kod dvojice zadnjih veznih treba imati u vidu da bi Šćekić mogao da zauzme mesto u startnoj postavi, ali to zavisi samo od procene stručnog štaba da li je korpulentni Crnogorac neophodan da bi se neutralisao skok i prekid protivnika. U tom slučaju Zdjelar bi se preselio na klupu.

U liniji trojice, koji bi dejstvovali iza najisturenijeg Rikarda, moguće je da dođe do te Stanojevićeve “minimalne korekcije”. Pre svega bi Holender mogao da dobije prednost u odnosu na Jovića, ali bi i Natho mogao na teren pre Pantića. Takođe, ništa ne bi hilo čudno da Natho i Pantić budu zajedno u ekipi, s tim da bi povratnik u Partizan ponovo otišao na levo krilo kao svom prethodnom mandatu u matičnom klubu. U tom slučaju crno-beli bi dobili sigurnost u pas igri, ali bi značajno usporili napad, jer Jović, uprkos manjku iskustva, ipak brzinom i ubacivanjem u prazan prostor čini ovaj tim raznovrsnijim i teže čitljivim protivničkim odbranama, nego kada bi se umesto njega pojavio Pantić.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike