Rikardo naoštren: Nisam zacrtao broj golova, sada sam došao po titulu

05.07.2021

16:29

0

Crno-beli bili uspešni u trećoj proveri

Rikardo naoštren: Nisam zacrtao broj golova, sada sam došao po titulu
Copyright Rikardo Gomeš, FK Partizan/Miroslav Todorović

Rikardo Gomeš je ponovo u Partizanu, a kako je igrati u crno-belom dresu ponovo je osetio u test utakmici sa Krakovijom.

Posle duela sa Poljacima, napadač Zelenortskih Ostrva razgovarao je i sa srpskim novinarima, koji prate ekipu Aleksandra Stanojevića na pripremama u Sloveniji.

– Odradio sam tek nekoliko dana treninga sa ekipom. Dobro se osećam. Pokušavam da podignem spremnost na viši nivo. Trenirao sam nekoliko sedmica, ali nisam previše umoran – rekao je Gomeš i dodao da će biti spreman za 90 minuta za dvomeč sa Dunajskom Stredom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

– Do početka zvaničnih utakmica biću spreman. Ujedno i za mečeve u prvenstvu Srbije – kazao je Gomeš koji je posebno “naoštren” da se sezona iz prethodnog mandata u Humskoj ne ponovi.

– Kvalitet je veći sad nego tad. Ovo momci su igrali zajedno prošle sezone, niko nije otišao (izuzev Takume Asana, op. au). To što su mnogi igrači ostali veoma je važno da se tim napravi boljim. Svaki put kad su mi obaveze dozvolile, gledao sam utakmice Partizana. Stvarno je ovaj tim bolji u poređenju sa onim kad sam ja bio. Pratio sam i finala kupa prethodne dve godine. Nažalost, nije bilo trofeja, ali je ekipa sigurno bolja.

U pomenutoj, prethodnoj sezoni postigao je 26 golova.

– Nijedna sezona ne može biti ista kao prethodna ili ona tamo. Neka je bolja, neka lošija. Pokušavam da dam sve od sebe i da budem sve bolji. Nisam postavio cilj koliko puta da zatresem mrežu. Želim samo da pomognem ekipi. Neka bude i deset, kako kaže trener, ako će na odgovarajući način budem od koristi Partizanu. Što se Stanojevića tiče, njegovi treninzi su veoma intenzivni, to mi odgovara da se što pre vratim u najbolje fizičko stanje. Igrači razumeju šta traži od nas.

Pročitajte još:

Želim da osvojim titulu. Prošli put sam osvojio kup, sada želim da imam bolju sezonu. Naravno, cilj je i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja. Borićemo se svim silama da planove ostvarimo.

Povratnik u Humsku je zatekao je dosta novih lica, ali i starosedeoce: golmane Stojkovića, Popovića, Stevanovića, štopera Ostojića, levog beka Uroševića, veziste Zdjelara, Šćekića, Smiljanića, Pavlovića i Pantića.

– Neki su mi bili i protivnici (smeh). Mislim na Sinišu Saničanina. Ne poznajem ga još uvek dovoljno dobro, ali znam ko je. Vodili smo niz žestokih duela dok je bio u Vojvodini, “ubio me je”. Šalim se, bio je dobar. Reč je o fer igraču, samo je branio boje svog kluba, kao i ja. Naravno, nema nikakve ljutnje nakon duela koji se dogode na terenu.

Prilikom predstavljanja na stadionu u Humskoj, prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev je napomenuo da je Gomeš odbio dve unosne ponude.

– Imao sam nekoliko ponuda, ali sam hteo samo ovde. Bilo mi je lepo kada sam bio prvi put. Jedva sam čekao da se vratim, pošto se osećam super u Partizanu. Prilikom povratka nisam razmišljao o tome da mi Partizan bude odskočna daska za jače lige. Ima vremena… Vratio se prevashodno da pomognem klubu, u ovom trenutku najvažniji mi je Partizan i samo sam na to fokusiran – zaključio je Gomeš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike