Partizan dobio Koper, a Stanojević Milovanovića: Majstorija crno-belog tinejdžera, prvenac Pantića (VIDEO)

30.06.2021

18:49 >> 19:09

0

Autor: Adam Štulić

Klub iz Humske siguran u drugoj proveri

Partizan dobio Koper, a Stanojević Milovanovića: Majstorija crno-belog tinejdžera, prvenac Pantića (VIDEO)
Copyright Milovanović Promo/FK Partizan

Posle remija sa Murom na startu priprema, fudbaleri Partizan upisali su i prvi trijumf u Sloveniji.

Golovima mladog Marka Milovanovića (dva) i Danila Pantića, izabranici Aleksandra Stanojevića slavili su protiv Kopra – 3:0.

Za razliku od duela sa slovenačkim šampionom, crno-beli su danas bili znatno konkretniji i kompaktniji, iako je u prvih dvadesetak minuta Koper bio za nijansu opasniji rival. Ipak, tada, kao i u jedinoj prilici u drugom poluvremenu, dobar posao su odradili golmani Partizana Stevanović i Popović, pa je mreža “valjka” ostala netaknuta.

Da ne bude, ipak, sve po volji šefa struke kluba iz Humske, “pobrinuo” se Bibras Natho, koji je već u sedmom minutu meča dobio veoma nezgodan udarac u rebra, zbog kojeg 15-ak minuta kasnije morao da napusti meč.

“Valjak” je poveo u 41. minutu.  Najveći deo poslao odradio je, u dodadašnjem toku meča najagilniji fudbaler beogradskog kluba Nemanja Jović. Presekao je loptu na tridesetak metara od gola rivala i u situaciji dva na jedan nesebično proigrao Milovanovića, koji je, pošto je desetak minuta ranije ušao u igru, u maniru znatno iskusnijih napadača postigao gol za vođstvo.

Nastavili su crno-beli u sličnom ritmu i u nastavku meča, a do dupliranja prednosti stigli su 57. minutu. Dugo je trajala akcija beogradskog tima, a potom je Lazar Marković “promešao” nekoliko defanzivaca Kopra, na desnoj strani proigrao Živkovića, čiji je centaršut po zemlji, Milovanović na prvoj stativi maestralno petom poslao u mrežu.

Konačan rezultat, posle soloprodora, postavio je Danilo Pantić. Uzeo je vezista Partizana loptu na sredini terena, s njom u nogama utrčao je u kazneni prostor, da bi snažnim udarcem sa 15 metara, zatresao mrežu Golubovića, koji je tom prilikom dotakao loptu, ali nije uspeo da je spreči da završi iza gol linije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike