Odbio je tri miliona: Rikardo se vratio da sa Partizanom osvoji svako takmičenje

29.06.2021

18:30

0

Već večeras biće sa novim saigračima

Odbio je tri miliona: Rikardo se vratio da sa Partizanom osvoji svako takmičenje
Copyright FK Partizan

Rikardo Gomeš je ponovo u Partizanu. Predstavljen je na početku drugog mandata u Humskoj.

Podsetimo, u prethodnom mandatu, u takmičarskoj sezoni, 2018/19. dao je 26 golova. Sada je stigao iz Šarže .

-Hvala predsedniku (Miloradu Vučeliću prim. aut.), Ivici Ilievu i ljudima iz stručnog štaba što su mi omogućili priliku da nastavim priču započetu pre tri godine. Došao sam zbog novog projekta, odlučan da osvojimo svako takmičenje – kazao je napadač, reprezentativac Zelenortskih Ostrva koji će do kraja dana biti sa novim saigračima na pripremama u Ptuju.

Pročitajte još:

-U ovom klubu osećao sam se dobro prvi put, kao da sam kod kuće, to je presudilo da se vratim. Jeste, bila je samo jedna godina, mogla je još koja, ali je ovo je sredina s kojom sam povezan. Bio sam u kontaktu sa Vladimirom Stojkovićem i Sašom Zdjelarom, razmenjivali smo poruke, pre nekoliko dana su se raspitivali o povratku, ništa previše – kazao je između ostalog Gomeš koji je zadužio dres sa brojem 11, koji je u prethodnom periodu nosio Takuma Asano.

Promociji u Humskoj prisustvovao je i sportski direktor Ivica Iliev.

-Obećano, ispunjeno. Najavili smo dolazak top napadača, a da li može bolje od Rikarda, najboljeg stranog strelca u jednoj Partizanovoj sezoni? To sve govori o njegovim kvalitetima i našim očekivanjima. Naš sadašnji trener Aleksandar Stanojević, u to vreme na klupi saudijske Al Kacije, kao veliki partizanovac džentlmenski se povukao iz trke kad je čuo da ga želimo. I tada i sada smo se trener i ja odlučili za ovakvog napadača. Najvećeg. Prvi deo obećanja smo ispunili, jer nam je prethodne sezone nedostajao napadač top klase.

Funkcioner crno-belih takođe je naveo da je kod Rikarda postojala velika želja.

-Pokazao je neverovatnu ljubav prema našem klubu. U telefonskom razgovoru mi je rekao da se vraća kući. Realizacija posla je čekala 20 dana, jer je njegov klub bio u situaciji da zaradi, a novac koji je Gomeš dobijao od Saudijaca iznosio je tri miliona dolara za dve godine.

Odbijanjem takve ponude začudio je ljude koji su vodili ceo posao. Da li je to realno u današnjem svetu fudbala? Ostao je dosledan idejama, još prošle godine je insistirao da se priključi Partizanu. U ovom slučaju prevagnula je ljubav prema klubu, želim da u drugom mandatu postigne najmanje isto golova kao u prvom – zaključio je Iliev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike