Ponos ispred svega! Selektor srpskih rukometašica skenirao učinak na SP

14.12.2021

16:01

0

Uroš Bregar zadovoljan izdanjem Srbije u Španiji

Ponos ispred svega! Selektor srpskih rukometašica skenirao učinak na SP
profimedia-0647471303 - Copyright Profimedia

Vrlo sam ponosan na to kako smo odigrali celo prvenstvo. Osim utakmice sa Rusijom, sve smo odigrali na zaista dobrom nivou - rekao je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar pošto je selekcija završila učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji sa četiri pobede i dva poraza.


Imali smo želju da idemo u drugi krug i da odigramo šest utakmica. Dobro smo odigrali utakmicu sa Poljskom i dobro započeli prvenstvo. Zatim smo dobro odigrali sve utakmice u grupnoj fazi osim utakmice sa Rusijom. Imali smo crveni karton Marije Petrović u desetom minutu i malo nad je iznenadio, izgubili smo ritam utakmice, loše odigrali i izgubili - rekao je Bregar je za sajt Saveza.

U drugoj fazi smo odigrali zaista tri dobre utakmice, dodao je selektor.

Ekipa se u utakmici protiv Crne Gore vratila u meč posle lošeg prvog poluvremena i pokazala je karakter, volju i želju. Sada kada se vratim na utakmicu sa Francuskom, baš je šteta, mislim da smo u toj utakmici zaslužili bar bod. Posle Francuske smo bili emotivno prazni i malo fizički umorni. Utakmicu protiv Slovenije smo igrali dobro od prvog minuta, kontrolisali utakmicu i baš sam ponosan na to. 

U nacionalnom timu bilo je nekoliko novih, mladih igračica.

Najmlađe igračice su baš rasle kroz takmicenje, iz utakmice u utakmicu. Imamo četiri nova krila koja su u drugoj ulozi, Stamenić i Kocić na jednoj strani, Lovrić i Kojić na drugoj strani. Zatim Jelena Agbaba i Marija Petrović koje su takođe bile u novoj ulozi i odradile su dobar posao, tu su i bile i Anđela Janjušević i Marija Agbaba. Imali smo igrače koji su stariji i iskusniji, od golmana Graovac i Risović, preko bekova Stoiljković, Liščević i Radojević za koje se vidi da imaju iskustvo i kvalitet. One su na ovom takmicenju bile igračice na koje zaista mogu da se oslonim. Na kraju mislim da smo izvukli, ne baš maksimum jer uvek ima prostora za napredak, ali mislim da smo uz pozitivnu energiju izvukli visok nivo igre reprezentacije Srbije – zaključio je Bregar.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike