Srbija je eliminisana, a evo ko će se boriti za polufinale

13.12.2021

21:26

0

Svetsko prvenstvo ulazi u eliminacionu fazu

Srbija je eliminisana, a evo ko će se boriti za polufinale
ball-ge61c58b98_1920 - Copyright Pixabay

Na Svetskom prvenstvu u Španiji večeras je završena grupna faza, te su poznati učesnici ćetvrtfinala.

Parove koji će se boriti za plasman u polufinale čine: Danska – Brazil, Španija – Nemačka, Francuska – Švedska, Rusija – Norveška.

Poslednjeg dana takmičenja, kada su grupne faze u pitanju, u centru pažnje su bili okršaji Francuske i Rusije, Švedske i Rumunije, odnosno Holandije i Norveške.

Aktuelni olimpijski šampion, Francuska, je prilično lako savladala Rusiju, sa 33:28, te tako sačuvala prvo mesto u grupi, što joj je obezbedilo susret u četvrtfinalu sa selekcijom Švedske, koja je pak savladala Rumuniju sa 34:30.

Šveđanke i nakon trijumfa nisu bile sigurne u narednoj rundi, strepele su od remija Norveške i Holandije. Međutim, Skandinavke su uprkos lošem startu i -6, stigle do pobede, 37:34.

Danska i Brazil, odnosno Nemačka i Španija će odmeriti snage 14. decembra, a dan kasnije će na parket izlaze selekcije Francuske i Švedske, odnosno Norveške i Rusije.

Za drugom rundom mogu da žale Srbija i Slovenija, koje su ispustile Francusku, odnosno Rusiju. Ipak, razloga za očajanje nema, naročito što su izabranice selektora Uroša Bregara ispunile cilj zacrtan uoči putovanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike