Srpkinje pobedom zatvorile šampionat: Ima razloga za zadovoljstvo!

13.12.2021

18:29

0

Ispunjen je primarni cilj na ovom šampionatu

Srpkinje pobedom zatvorile šampionat: Ima razloga za zadovoljstvo!
20210421ivSrbijaSlovacka26 - Copyright MN Press

Rukometašice Srbije pobedom su okončale Svetsko prvenstvo u Španiji, te ostaju u borbi za plasman na devetu poziciju.

Izabranice Uroša Bregara su u poslednjem susretu grupe 1, druge faze, savladale Sloveniju sa 31:25 (19:14), a igračicom meča proglašena je Jovana Kovačević, koja se vratila iz povrede i na današnjem meču zablistala.

Srbija je odlično otvorila meč u Granoljersu i posle početnog vođstva Slovenije od 2:1, serijom od 6:0 stigle do velikog vođstva.

Nisu ni tada stale naše reprezentativke, već su pokazale još veću želju i motiv, ali je rival znao da uzvrati, te su sredinom prvog dela utakmice uspele da dođu do daha.

Sloveniju je pokrenula pre svih golman Pandžić sjajnim odbranama, dok su u napadu bile sigurne Omoregi i Gros, pa je prednost srpskog tima u tim trenucima iznosila -2.

Srbiju je predvodio trio Stoiljković - Janjušević - Kovačević, pa je ubrzo usledila rezultatska distanca u odnosu na protivnika, koja je na kraju prvog poluvremena iznostila 19:14.

Krajem prvog i većim tokom drugog dela utakmice, veliku ulogu na golu Srbije imala je Kristina Graovac, koja je u ovom periodu vezala niz uspešnih intervencija.

Na krilima njenih odbrana je Srbija sredinom drugog poluvremena došla do prvog vođstva od sedam golova 26:19, a u istom ritmu, sjajno motivisane izabranice Uroša Bregara su do kraja meča stigle i do maksimalnih 31:23.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike