Srbija je favorit, Turska pada u Zrenjaninu: Rukometašice spremne za početak kvalifikacija

06.10.2021

08:50

0

Podmlađen tim željan je dokazivanja

Srbija je favorit, Turska pada u Zrenjaninu: Rukometašice spremne za početak kvalifikacija
20170614vmSrbIta07 - Copyright foto: MN Press / vm

Počinje novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu za žene, a na parket dvorane u Zrenjaninu izaći će i neka nova Srbija.

Neće u našem nacionalnom timu više biti kapitena Katarine Krpež Šlezak, sjajnog pivota Dragane Cvijić, ali ni jedne od najboljih na svetu Andree Lekić.

Selektor Uroš Bregar pred duel sa Turkinjama (18.00) zadovoljan je radom, očekuje pobedu i veruje da je kvalitet na strani njegovih izabranica.

I ne samo kvalitet nego i iskustvo, jer je naša reprezentacija, bez obzira na podmlađivanje, odigrala više velikih i važnih utakmica od Turske. Tako razmišlja i Jovan Stojiljković, koja poručuje da je ozbiljan pristup najvažniji.

- Utakmice sa Turskom i Islandom su mečevi sa ekipama koje konstantno rade i napreduju. Zaista nam znači podrška publike, pogotovo što je ovde u Zrenjaninu uvek dobra atmosfera - izjavila je Stojiljković za sajt RSS i dodala:

foto: rss.org.rs
 

- Reprezentacija Turske dobro napreduje, to je solidna ekipa, ali mi smo favoriti. Neće biti lako, ali spremne smo i nadam se pobedi!

Ana Kojić ističe da su sve rukometašice posvećene kako bi se što bolje uigrale, s obzirom na to da je došlo do smene generacija.

- Reprezentacija Turske važila je za selekciju lošijeg kvaliteta, ali smatram da je sada mnogo bolja nego ranije. Turska sada ima Kastamonu, ekipu koja igra u Ligi šampiona, još nekoliko ekipa koje su podigle kvalitet, dosta stranih igrača odlazi da igra tamo. Potrebno je ozbiljno da uđemo u meč, pogotovo što smo i mi sada imamo mlađu ekipu i nismo uigrane. Može da se očekuje jedna uzbudljiva utakmica, ali verujem da ćemo mi to odraditi kako treba, uz dobru atmosferu i domaći teren - rekla je Kojić, koja je prošle sezone igrala za tursku Kastamonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike