Svima nam se to može dogoditi, nemaju čime da nahrane decu: Ne skrećite pogled sa gladnih Avganistanaca!

06.10.2021

08:13

0

Hedvig Lindal pokrenula humanitarnu akciju

Svima nam se to može dogoditi, nemaju čime da nahrane decu: Ne skrećite pogled sa gladnih Avganistanaca!
profimedia-0625799356 - Copyright Profimedia

Ime Hedvig Lindal ne znači gotovo ništa pratiocima fudbala, osim ako se radi o onim pasioniranim, koji gledaju utakmice Atletiko Madrida ili ženske reprezentacije Švedske.

Ime Hedvig Lindal bi trebalo zapamtiti. Ne zbog golmanskih bravura, iako se i time može pohvaliti, nego zbog toga što pokazuje da je izuzetno kvalitetna osoba.

Ova Šveđanka, koja je sa svojom reprezentacijom osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu, pokrenula je humanitarnu akciju sa ciljem da se pomogne izbeglim ljudima iz Avganistana.

- Ne smemo da skrećemo pogled od onoga što se dešava svim ljudima koji su napustili Avganistan. To je situacija koja traje i važno je ne zaboraviti te ljude. Govorimo o pitanju života ili smrti - rekla je Hedvig za Rojters u telefonskom intervjuu.

 

- Pratim mnogo novinara, posebno na tviteru, i dirnuta sam pričama. Mogu sebe da dovedem u poziciju porodice sa malom decom i da saosećam sa njima. Zapitam se kako bi meni bilo da nemam čime da nahranim svoju decu.

Švedska fudbalerka ima dvoje dece u braku sa Sabine Vilms i smatra da je njena obaveza da pomogne kako god bude umela ljudima iz Avganistana.

- Mi koji imamo mogućnost moramo da je iskoristimo. Na isti način bih mogla da pričam i o Jemenu, Siriji ili bilo kojoj drugoj državi sa takvim problemima. Trenutno sam izabrala Avganistan jer se radi o "svežim" događajima. Preuzimanje vlasti od strane talibana promenilo je život mnogima, a posebno ženskom polu.

Hedvig je pokrenula i akciju prikupljanja sredstava na svom sajtu. Za 500 švedskih kruna (oko 50 evra) uplatioci će dobiti ličnu zahvalnicu od golmanke koja je 178 puta čuvala mrežu reprezentacije i ima dve olimpijske medalje. Rukavice i majice sa njenim autogramima koštaju 1.000 švedskih kruna.

- Možda moja razmišljanja nisu ispravna, ali verujem da pre svega treba da budemo ljudska bića i da reagujemo kada možemo. Ja sam samo obična osoba, odrasla u malom gradu u Švedskoj, koja ima sreće da igra fudbal - poručila je Lindalova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike